Slapen tussen de eeuwenoude rotsen van Matobo Hills

De Amalinda Lodge ligt in het Matobo Hills National Park, een UNESCO Werelderfgoed en tevens het oudste nationale park in Zimbabwe. Het is een luxe toevluchtsoord, waar de culturele en spirituele erfenis uit dit gebied nog tastbaar is. De lodge bevindt zich in een eeuwenoude Bushman schuilplaats tussen imposante granieten rotsblokken.

Slapen tussen de rotsen

De 9 kamers met rieten dak bieden een bijzonder verblijf; u slaapt hier letterlijk tussen de rotsen. De kamers zijn allemaal verschillend, maar overal is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, tapijten en donkere houten meubels. Elke kamer heeft een comfortabel bed met klamboe en een eigen badkamer. Vanaf het terras of balkon heeft u een mooi uitzicht over het landschap.

In het gebied ligt ook de Amalinda Private Villa; het oorspronkelijke familiehuis van de familie Stead. Met 3 slaapkamers, 2 badkamers, een eetkamer en lounge biedt de villa voldoende ruimte voor grotere families. Wanneer u in de Amalinda Private Villa verblijft zijn de activiteiten op privé basis.

Rock pool & Safari Spa

Het is heerlijk toeven bij het speciaal ontworpen zwembad op de rotsen. In de Safari Spa komen de geuren van Afrikaanse aroma’s u al tegemoet. Laat uzelf hier verwennen met een fijne ‘hot stone’ massage. 

Natuur & cultuur

Matobo Hills is één van de weinige plekken in Afrika waar zowel zwarte- als witte neushoorns leven. Het park staat dan ook bekend om de neushoornpopulatie die streng wordt bewaakt tegen stropers. Een bijzondere activiteit is een rhino trackings, waarbij u onder begeleiding van een deskundige gids te voet op zoek gaat naar deze dieren en ze soms tot vlakbij kunt naderen. Tijdens een game drive gaat u niet alleen op zoek naar dieren, maar verkent u ook de heuvels waar nomaden in een ver verleden heilige ceremonies hielden. Bovendien zijn er in het park een groot aantal prehistorische rotstekeningen te bewonderen. En ook het graf van Cecil Rhodes is een bezoek waard. Al met al een bijzondere en mystieke locatie.

Tripadvisor over Amalinda Lodge