De perfecte locatie om de ongerepte wildernis van het ruige Gonarezhou te verkennen

Talisman specialist Martine Claessens: 'Hier maakt u nog kennis met het wilde Afrika, tegen een fractie van de kosten van andere exclusieve bestemmingen. Maar ik garandeer u: het is een beleving die zich met geen andere laat vergelijken!'

Het Gonarezhou National Park wordt ook wel 'Gona' genoemd door de intimi. 'Gona'; een stukje wild Afrika waar een safari meer betekent dan een groep toeristen met camera rondom een verveelde leeuw. Een plaats waar kristalheldere rivieren een bijzondere aantrekkingskracht uitoefenen op meer dan 8.000 olifanten, vogels in kleuren zoals u ze nog nooit gezien heeft en luipaarden die zich weinig van toeschouwers lijken aan te trekken. Een prachtige plek, een succesverhaal wanneer het aankomt op natuurbehoud en een stuk Afrika dat door slechts een handjevol gelukkige reizigers bezocht wordt. Nog wel.

Het nationale park ligt in het onderste hoekje van Zimbabwe, tegen het Kruger Park aan. En Chilo Gorge ligt aan de rand van het park, op een adembenemende plek: uitkijkend op de Save rivier die vol zit met nijpaarden en krokodillen en waar olifanten komen badderen.

Special

  • Verblijft u tussen 1 mei - 30 oktober 2019 in Chilo Gorge Safari Lodge en verblijft u minimaal 4 nachten, dan ontvangt u 1 nacht gratis of verblijf minimaal 4 nachten en krijg 1 gratis vlucht van Chilo Gorge Safari Lodge naar Harare of Johannesburg.
  • Neem contact op met één van onze specialisten voor de voorwaarden. Zij voorzien u graag geheel vrijblijvend van meer inspiratie en informatie.

Onovertroffen safari beleving

De gidsen van Chilo Gorge behoren tot de beste van het land. Zij bezitten een haast encyclopedische kennis van de flora en fauna en maken echt het verschil in uw safari. Niet alleen laten ze u kennismaken met de bewoners van de wildernis, ook leren ze u over (over)leven in de bush en het behoud van dit ongerepte stukje wereld. Clive is de oprichter van Chilo Gorge en gelooft in natuurbehoud door het betrekken van de lokale bevolking. Samen met hoofdgids Thomas Mutombeni zorgt hij voor een onovertroffen safari beleving. 

Natuurlijk en comfortabel

Uw verblijf hier is licht en ruim, eenvoudig en elegant, maar wel van alle gemakken voorzien. Bij het ontwerp is het uitgangspunt geweest om buiten en binnen met elkaar te verbinden en de inrichting bestaat dan ook uit natuurlijke materialen in lichte tinten. Alle kamers hebben een comfortabele badkamer. Het balkon met zithoek biedt een fantastisch uitzicht over de rivier. Voor families zijn de kamers met een verlengd, onderling verbonden balkon een goede optie. 

In het hart van de wildernis

In het ruime hoofdgebouw ligt een lounge, bibliotheek, bar en eetkamer, allemaal omgeven door goed onderhouden tuinen. Het zwembad wordt omgeven door grote bomen, waardoor er genoeg schaduwrijke plekjes zijn. En zelfs hier, in het hart van de lodge, is de Afrikaanse wildernis nooit ver weg. Vanaf het uitkijkplatform kunt u de olifanten, nijlpaarden en krokodillen in de rivier al zien.

Op ontdekking

Of u nu op game drive gaat, een excursie naar de rode zandstenen Chilojo Cliffs maakt, een dag gaat vogel spotten of een bezoek brengt het dorp Mahenye; u wordt altijd begeleid door de ervaren gidsen. En met slechts een handjevol bezoekers heeft u de wildernis van Gonarezhou voor uzelf, andere reizigers komt u hier bijna nooit tegen. 's Avonds kunt u bij een knisperend kampvuur alle indrukken op u laten inwerken. Het perfecte einde van uw dag.

Vergelijkbare accommodaties in Zimbabwe