Op expeditie in één van de mooiste wildernisgebieden in Afrika

Greater Mana Expedition is een uniek concept van Great Plains. In privéconcessie Sapi, grenzend aan Mana Pools, verblijft slechts een handjevol mensen (maximaal zes gasten per expeditie) tegelijkertijd. De hele wildernis voor uzelf; veel beter dan dit wordt het niet. 

Mana Pools & Sapi

Het Mana Pools National Park en de naburige privé-concessie Sapi maken deel uit van het UNESCO-werelderfgoed. Sapi is aan Great Plains toegekend om voor een lange periode te beheren en te onderhouden. Voorheen was Sapi een jachtgebied, maar onder de kundige leiding van Great Plains is het vanaf 2016 omgevormd naar een fotografisch safarireservaat. Mana Pools en Sapi hebben samen 337.600 hectare beschermd wildernisgebied en worden erkend als één van de mooiste wildernissen in heel Afrika.

Op expeditie

Great Plains Conservation biedt een expeditie van zes nachten waarbij de prachtige gebieden van zowel het Mana Pools National Park als de naburige Sapi-concessie worden verkend. Er wordt een ervaring gecreëerd die doet denken aan de oude Afrikaanse ontdekkingsreizigers met een romantiek van weleer. Tegelijkertijd zijn avontuur, ontdekking en natuurbescherming een essentieel onderdeel van de reis.

Drie kampen

Greater Mana Expedition bestaat uit drie camps. Uw eerste en laatste camp zijn mobiele kampementen waar u verblijft in een comfortabele tent met ensuite badkamer. De middelste twee nachten slaapt u in een starbed. Op verhoogde platformen verblijft u midden in de bush onder de heldere sterrenhemel. Met alleen een klamboe tussen u en de wildernis heeft u hier een unieke beleving. Toch beschikken de Starbeds wel over het nodige comfort, een toilet en douche zijn aanwezig. Met slechts drie tenten per camp is het gevoel van exclusiviteit en intimiteit gewaarborgd. 

Avontuur

Wel zo prettig; tijdens het gehele verblijf heeft u dezelfde gids. Zo bouwt u een band op en hoeft u niet telkens te vertellen wat u eerder al heeft gezien. De focus van Greater Mana Expedition ligt op verkenning en avontuur. De eerste en laatste dagen ligt de nadruk op wateractiviteiten en wandel safari's. Per kano en boot verkent u de machtige Zambezi rivier, maar uiteraard staan er ook game drives op het programma. 

U kunt van mei tot november deelnemen aan de Greater Mana Expeditie.

Vergelijkbare accommodaties in Zimbabwe