In de schaduw van eeuwenoude acacia bomen ligt het bijzondere Somalisa Camp

In de schaduw van eeuwenoude acacia bomen ligt het kleinschalige en intieme Somalisa Camp. Het kamp ligt in de Somalisa concessie in het hart van Hwange National Park en biedt uitzicht op de vlaktes van Kennedy Vlei, een fossiele rivier. 

Olifantenpoel

Hwange staat bekend om de grote olifantenpopulatie en u hoeft het kamp niet eens te verlaten om deze majestueuze dieren te aanschouwen. Zodra u uw tent uitstapt, heeft u al kans om een olifant tegen het lijf te lopen. In de droge maanden augustus t/m november wordt het kamp dagelijks door honderden olifanten bezocht die zich tegoed doen aan het water in de zogenaamde olifantenpoel. Vanaf een ligstoel genieten van de dieren die op een steenworp afstand het water opslurpen en badderen in de poel is een hoogtepunt van uw verblijf.

Aangenaam verblijf

De 7 ruime tented kamers bieden alle comfort voor een aangenaam verblijf. De slaapkamer is in een eigentijdse safaristijl ingericht. De houtkachel zorgt voor warmte in de koude wintermaanden. De badkamer, verscholen achter een bakstenen muur, heeft een koperen bad en een binnen- en buitendouche.

De maaltijden worden samen met de andere gasten genuttigd. De 3-gangen diners vinden bij voorkeur plaats onder de sterrenhemel of rondom het kampvuur. De chef bereidt smakelijke gerechten, aangevuld met een uitstekende selectie Zuid-Afrikaanse en Australische wijnen.

Kleinschalig en eco-vriendelijk

Somalisa Camp maakt onderdeel uit van African Bush Camps en zo zijn kleinschaligheid, behoud van natuur en betrokkenheid bij de lokale cultuur gegarandeerd. In de souvenirshop worden producten verkocht die door weduwen uit de omgeving zijn gemaakt. De belangrijkste activiteiten zijn game drives, maar een bushwalk onder begeleiding van een gepassioneerde gids behoort ook tot de mogelijkheden. Op die manier leert u de bush vanuit een ander perspectief kennen. Somalisa Camp loopt voorop op het gebied van eco-vriendelijk ondernemen en ontving als eerste kamp in Zimbabwe een GOUD-certificering voor groen toerisme. Een aanrader is dan ook om tijdens uw verblijf een kijkje achter de schermen te nemen. 

Tripadvisor over Somalisa Camp