Ant’s Hill is een paradijs voor de zowel de jonge als oudere actieve safariliefhebber. Waar u elders alleen gamedrives of bushwalks maakt, kunt u hier ook mountainbiken en paardrijden.

Ant's Hill lodge ligt in de provincie Limpopo in een malariavrij privé reservaat in het Waterberggebied. Dat is drie uur rijden van Johannesburg en een uur van de grens met Botswana. Ant's Hill staat te boek als echte 'bush lodge' van waaruit enerverende gamedrives zijn te volgen. De specialiteit van het huis is het avontuur te paard! Ook een safari per 4WD, te voet of per mountainbike zijn bijzonder, maar op de rug van een paard komt daar nog een extra dimensie bij. Het wild is gewend aan de paarden en om die reden van zeer dichtbij te bewonderen. Ant's Hill heeft zestig paarden op stal staan. Het is niet nodig om een geoefende ruiter te zijn en in het gebied ontbreken olifanten en leeuwen zodat zelfs de jongste kinderen veilig en verantwoord mee op avontuur kunnen. Het interessante aan de omgeving is dat het waterberggebied een overgangszone is tussen het droge westen en het natte oosten. 

Verblijven in Afrikaanse stijl

Ant's Hill, gebouwd in Afrikaanse stijl bovenop een heuveltop als garantie voor een onbelemmerd uitzicht op de Waterberg. De accommodatie bestaat uit een hoofdgebouw met drie losse cottages. De eerste cottage vooraan is extra large met twee slaapkamers (2+3 bedden), twee badkamers en een eigen zwembad. Daarnaast zijn er nog twee vrijstaande cottages met een extra verdieping voor de slaap- en badkamer. In de gerestaureerde boerderij liggen zes ruime en luxe kamers die net als de rest van de lodge zijn ingericht met exotische kleuren en Afrikaanse stoffen. Elke kamer is voorzien van een comfortabel hemelbed, een luxe badkamer met een verzonken bad en regendouche en een veranda. 

De Afrikaanse keuken

Ontbijt, lunch, high-tea en diner serveert de chef bij voorkeur in de buitenlucht op de grote veranda. Voor het ontbijt nemen de gidsen u mee voor een vroege gamedrive. Ondertussen werkt de keuken aan het ontbijt waarvan u zelf de samenstelling bepaalt. Want daarmee onderscheidt Ant's Hill zich nadrukkelijk. De chef maakt wat zijn gasten hem vragen en daarbij is geen uitdaging hem te groot. Rond de middag staat een lichte lunch op het programma en voor de tweede gamedrive volgt eerst nog de high tea. Het diner varieert van een driegangenmenu tot een barbecue of een traditionele skottelbraai. 

Safari te paard

Safari's te paard zijn de specialiteit van Ant's Hill. Door de ontspannen en informele sfeer blijkt de lodge bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen. Het is hier juist de bedoeling dat kinderen van alle leeftijden met de ouders meegaan op safari! Voor de kleintjes zijn er pony's om op te rijden. Voor de onervaren deelnemers wordt eerst paardrijles gegeven. Op en rond de lodge zijn naast een zwembad nog veel meer voorzieningen voor sport en spel. Naast de gamedrives naar de Big Five zijn in de omgeving prehistorische rotstekeningen te zien. Ook de ouders komen geen aandacht tekort! Zeker niet wanneer u een massage ondergaat of bij het zwembad van het sublieme uitzicht geniet.