Athol Place is typisch zo'n hotel wat het 'home away from home' gevoel uitstraalt. Kleinschaligheid, oog voor detail en topservice maken het tot een van onze favoriete hotels in Johannesburg.

In het centrum van de luxe en veilige voorstad van Johannesburg, Atholl, ligt het moderne boutique AtholPlace Hotel. Johannesburg met Sandton Central, Nelson Mandela Square en Village Walk zijn dicht in de buurt. De frisse architectuur in het decor van deze kosmopolitische voorstad van Johannesburg, maakt dit intieme hotel het perfecte vertrekpunt voor een reis door Zuid-Afrika. Sluit aan voor een aperitief met amuses in de bibliotheek of in de gemeenschappelijke lounge en ervaar de warme gastvrijheid.

Nelson Mandela

Johannesburg is het economische hart van Zuid-Afrika. Het centrum van Johannesburg heeft geen grote hoeveelheid toeristische hoogtepunten, en het is niet aan te raden om downtown Johannesburg te voet te verkennen.


De buitenwijken zoals Atholl, Sandton, Fourways zijn echter veel leuker om te ontdekken, met hun marktjes en restaurants. Bijzonder is ook om de tocht naar SoWeTo te ondernemen, de grootste township van Zuid-Afrika. Hier woonden grootheden als Nelson Mandela en Desmond Tutu.
Bij een bezoek aan het Apartheidsmuseum leert u alles over de zwartste bladzijde uit de geschiedenis van Zuid-Afrika.


De winkels en restaurants van de kosmopolitische wijken Atholl en Sandton liggen op een paar minuten afstand van het hotel en aan het einde van de dag droomt u weg met een goed boek in de bibliotheek van AtholPlace Hotel, of u geniet van een potje thee aan de rand van het grote zwembad. 

Inrichting met Afrikaanse kunst

De negen luxe suites zijn mooi ingericht en bieden een rustig onderkomen waar het heerlijk toeven is met een glas wijn of kop thee op uw ruime balkon. Ingericht in rustige kleurstellingen en met een fijne toevoeging van Afrikaanse kunst zijn deze suites een verblijf meer dan waard. Elke suite heeft een comfortabel bed, een grote badkamer met bad en douche en grote deuren naar een balkon of veranda. Gasten hebben de keuze uit twee aparte bedden of extra lange king-size bedden. Een luxe badjas en slippers liggen klaar voor u.
De Deluxe Suites hebben tussendeuren, zodat u desgewenst twee kamers aan elkaar kunt koppelen. Erg prettig wanneer u met het gezin reist! Wilt u wat meer ruimte? Voor een reis met het gezin of familie heeft AtholPlace een exclusieve villa beschikbaar voor maximaal 6 volwassenen en twee kinderen. Het heeft een verwarmd zwembad en een heerlijke tuin waar onder de schaduw van de bomen de lunch kan worden geserveerd. Optioneel kunt u ook van een privéchef gebruik maken die voor culinaire verrassingen op maat zorgt. 

Relais & Chateaux

Ontbijten, lunchen en dineren gebeurt in het intieme restaurant van AtholPlace. Als onderdeel van Relais & Chateaux mag u hier echte kunstjes uit de keuken verwachten! U heeft de keuze om binnen of buiten te ontbijten, lunchen en dineren. Het diner hier is een aaneenschakeling van culinaire verrassingen en wordt nog prettiger wanneer u van te voren opwarmt in de bibliotheek. Wanneer u liever buiten de deur wilt eten, dan is het aanbod van goede restaurants in de buurt van dit hotel heel uitgebreid.

Vergelijkbare accommodaties in Zuid-Afrika