Iedere suite van Babylonstoren is een kunstwerkje

Babylonstoren is een boerderij uit 1777 in Kaaps-Hollandse stijl op een landgoed van 250 hectare. Het complex -een van de oudste in zijn soort- verkeert in een uitzonderlijke goede staat en is een juweeltje in de vallei. Bij aankomst brengt de conciërge u in een golfkar naar het hoofdgebouw. Gasten overnachten in één van de bijgebouwen - voorheen deden deze dienst als arbeidershuisjes -  die volledig in lijn liggen met de unieke mix van geschiedenis, design, luxe en de prachtige natuur van Babylonstoren. 

Drakenstein Vallei

Babylonstoren ligt in de Drakenstein Vallei tussen Franschhoek en Paarl in het hart van de Kaapse Wijnlanden. Beeldbepalend voor de omgeving in de Westkaap zijn de Simonsberg, de Du Toitskloof en het Franschhoek gebergte. Het hotel ligt op drie kwartier rijden van Kaapstad en een uurtje van de internationale luchthaven van Kaapstad. 

Unieke wijn

Babylonstoren is 'truly unique'. Neem dat gerust aan. Vinologen beweren dat de grond rond de Simonsberg de ideale voedingsbodem is voor klassewijnen. Wijn speelt dan ook een grote rol op dit complex. Vroeg in de ochtend worden de ganzen losgelaten om de slakken te verorberen op de ranken. Babylonstoren produceert een wijn die geroemd wordt om zijn pure eenvoud. In de kelders bent u van harte welkom voor een proeverij. Al met al heerst de hele dag door bedrijvigheid op het domein van dit hotel. Genoeg vertier! Daar kunt u actief aan deelnemen, maar het schouwspel is ook passief te bewonderen vanaf de rand van het zwembad. 

En heerlijk eten

U ontbijt in restaurant Babel of romantisch in de buitenlucht. Bij de maaltijden krijgt u vers fruit en heerlijke fruitsapjes uit de eigen tuinen geserveerd. Dit geldt ook voor de huisgemaakte muesli en romige yoghurt, honing en andere heerlijkheden, Het restaurant is niet elke avond geopend, enkel van woensdag t/m zondag. Op de dagen dat BABEL open is, kunt u vroeg op de dag met de chef op pad om groenten, fruit en kruiden te gaan plukken en zo de ingrediënten voor het diner binnen het eigen domein te verzamelen. Op de avonden dat Babel is gesloten, bent u van harte welkom in een van de vele culinaire pareltjes van Zuid-Afrika in Franschhoek, Stellenbosch en Paarl. 

Slapen

Slapen Alle suites zijn gesitueerd in de voormalige arbeidershuisjes rond de boerderij maar zijn zo bijzonder opgeknapt dat het stuk voor stuk kunstwerkjes zijn geworden! Doet u de deur van uw suite of cottage open, dan stapt u binnen in een hip en modern interieur. Een prachtige betonnen vloer, veel wit en aardetinten en schitterende details sieren uw verblijf. U overnacht in een zorgvuldig afgewogen mix van antiek en designstukken van o.a. Philippe Starck. Dat hadden we kunnen verwachten, want de eigenaresse is de voormalig hoofdredactrice van Elle Decoration in Zuid-Afrika. Als er iemand weet hoe je hedendaagse inrichting kan vermengen met Oudhollands design dan is zij het! Bij Babylonstoren heeft u de keuze uit suites of cottages, bij de cottages heeft u de mogelijkheid een verblijf met twee slaapkamers te reserveren. De cottages beschikken daarnaast over een keuken. Bij ieder verblijf hoort een terras, de rest van het landgoed ligt hier aan uw voeten!

Doen

U kunt gebruik maken van het zwembad en de gym, of een massage nemen in de spa van dit sublieme boutique hotel. Een bezoek aan de nabijgelegen wijngebieden Franschhoek, Stellenbosch of Paarl mag natuurlijk niet ontbreken. De tuinen die Babylonstoren omgeven zijn enorm uitgestrekt. Trek de hardloopschoenen aan voor een paar kilometer door de natuur, of maak een mooie wandeling. 

Tip van de specialist

 Verwacht bij Babylonstoren geen butlerservice en houd er rekening mee dat u op een werkende wijnboerderij verblijft. Gaat u 's avonds op chique dineren trek dan uw makkelijke schoenen aan voor de tocht van uw studio naar het restaurant. Of bel even naar de receptie en bestel een golfkarretje, dat kan natuurlijk ook. Voordat u weg gaat moet u zeker een bezoek hebben gebracht aan de wijnboerderij. De enthousiaste wijnmakers laten u alles zien en leggen uit hoe de wijn wordt gemaakt. Bijzonder!

Tripadvisor over Babylonstoren

Vergelijkbare accommodaties in Zuid-Afrika