Een Shangri-la in de wildernis van Afrika

Het is een hele mond vol: Bushmans Kloof Wilderness Reserve & Wellness Retreat. Dit gastenverblijf ligt bij Clanwilliam aan de voet van de majestueuze Cederbergen en de enorme vlaktes van de Karoo in de provincie West-Kaap. Bushmans Kloof is een prive-wildreservaat met diepe ravijnen, rotsformaties en spectaculaire watervallen. Niet voor niets staat dit unieke natuurgebied op de werelderfgoedlijst van Unesco. Kaapstad ligt hier 270 kilometer vandaan. De naam dankt de lodge aan het feit dat deze streek het leefgebied was van de Bushmen, de Khoi-San. Dat zijn de oorspronkelijke inwoners van Zuid-Afrika. Zij hebben hun sporen nagelaten met prehistorische rotstekeningen waarvan sommigen wel 10.000 jaar oud zijn. In het natuurreservaat Bushmans Kloof leeft een onvoorstelbare verscheidenheid aan flora en fauna. Vroeg in het Zuid-Afrikaanse voorjaar staat hier alles prachtig in bloei.

Smaakvolle accommodatie

De punten waarmee de accommodatie sympathie wint onder gasten zijn karakter, charme, rust en hoffelijkheid. De kamers in het klassieke Manor House -1843- en de suites -16 in totaal- zijn smaakvol gemeubileerd om een gevoel van comfort en rust te creëren. Ze beschikken allemaal over een minibar, telefoon, airconditioning, vloerverwarming en privé-terras met uitzicht over de rivier of de bergen. Het resort ontvangt maximaal 34 gasten. In The Homestead bevindt zich de sfeervolle lounge waar u een dvd kunt bekijken of een boek lezen. Er is een goedgevulde wijnkelder, een bar en een gezellige salon met open haard voor een drankje na het diner. In een andere vleugel vindt u een fitness- en massageruimte en het verwarmde openlucht zwembad. Tevens kunt u hier een klein cultureel centrum bezoeken waar u meer leert over de gebruiken en rituelen van de San, de vroegere bosjes mannen uit het gebied.

Actief

Tijdens uw verblijf zijn een aantal activiteiten inbegrepen. Zo kunt u 's ochtends een botanische tour maken met uitleg over de schitterende natuur en fraaie rotsschilderingen. Na de lunch staat veelal een gamedrive op het programma waarbij hartebeesten, zebra's, wildebeesten, struisvogels en bontebokken regelmatig gespot worden. Ook begeleide natuurwandelingen, mountainbiken, kanoën en fly-fishen behoren tot de mogelijkheden. Voor de nodige afkoeling neemt u een duik in het zwembad en ook de drie 'natural rock pools' nodigen uit om even heerlijk bij te komen op een warme dag. Het resort heeft ook een bar en een knusse salon met openhaard voor ontspannende momenten.

Culinair

Bushmans Kloof -Relais & Chateaux- heeft een moderne keuken met een chef die gespecialiseerd is in seizoensgebonden gerechten. Hij gebruikt in zijn Kaapse receptuur graag biologisch geteelde producten van eigen bodem. Een vast ritueel van de sommelier is dat hij zijn gasten meeneemt naar de kelder om daar uitleg te geven. Daar, bij het aanzien van de bekroonde wijnen, is proeven elke dag een feest! De wijnkelder is vooral gevuld met Zuid-Afrikaanse toppers. En om kennis te maken met het Afrikaanse leven bereidt de kok zo af en toe voor de gasten een traditionele braai!

Beoordelingen

Opvallend is dat naast alle lof voor de luxe en verwennerij van Bushmans Kloof we ook veel lovende woorden horen over de goede gidsen die hier een bijzondere kwaliteit leveren. Volop betrokkenheid bij alle vragen en wensen en keer op keer enthousiast over wat er te zien is en wat u tegenkomt. Na een dag on track naar de rotstekeningen is het heerlijk om in het verwarmde buitenbad rustig bij te komen. Dit is echt een plek waar een rode loper denkbeeldig uitgerold ligt en alle verwachtingen worden overtroffen. Niets is hier verplicht en alles mag. Wilt u liever met een boek onderuit, genieten van de prachtige natuur en even helemaal niks... dan bent u in Bushmans Kloof op het juiste adres. Een verblijf in 's werelds grootste openluchtgalerie zult u niet gauw vergeten!

Tripadvisor over Bushmans Kloof

Vergelijkbare accommodaties in Zuid-Afrika