Het exquise zeven gangen diner dat met veel liefde door uw gastheer Richard Poynton wordt bereid, is hier al een attractie op zich

Cleopatra Mountain Farmhouse is een verhaal apart tussen de fancy lodges, resorts en hotels in Zuid-Afrika. Het betreft hier het absoluut pretentieloze levenswerk van Mouse en Richard Poynton. Dit koppel heeft een oude boerderij in verschillende fases geheel naar eigen inzicht omgebouwd tot een romantische getaway. Pretentieloos slaat hier vooral op de houding van de gastheer en gastvrouw. Deze accommodatie past echt bij de typisch Talisman-reizigers. De vijf sterren die ze op hun naam hebben staan, zijn stuk voor stuk dik verdiend! Knus en gemoedelijk, of misschien is landelijk en romantisch toch beter. De feiten spreken voor zich. Cleopatra ligt op een schitterende locatie aan een meer in de Kambergvallei in het hart van de KwaZulu-Natal Drakensbergen. Dit reservaat heeft de hoogste bergtoppen van Zuid-Afrika, zoals de Cleopatraberg waaraan de boerderij haar naam dankt. Wie zijn fantasie gebruikt ziet het profiel van Cleopatra in de rotsen bovenop de berg. Een vijver met regenboogforel, een kleurrijk bos en het prachtige licht van dit gebied maken de setting compleet. Bij aankomst ervaart u direct een prettige sfeer en het personeel, dat zeer attent is, draagt hier zeker aan bij.

Roofvogels spotten en meer

In het centrale deel van de ongerepte Drakensbergen kunt u wandelen door de ruige berglandschappen met steeds wisselende vergezichten. Hier stromen kristalheldere beekjes en komen veel diersoorten voor als de eland, oribi, rietbok, baviaan en rotsdassie. Hoog in de lucht zijn roofvogels als de zeldzame zwarte arend en de lammergier te zien. In de omgeving kunt u zwemmen, mountainbiken, paardrijden en vissen op de Mooirivier. Het summum van een verblijf in deze regio van Zuid-Afrika is een helikoptervlucht over de Drakensbergen.

The Postcard Room en anderen

Cleopatra Mountain Farmhouse beschikt over elf kamers voor maximaal 22 gasten. Elk van deze kamers heeft een specifieke ambiance gekoppeld aan een specifiek interieur. De namen vertellen het achterliggende verhaal. Kamer 7 heet de Calligraphy Room en is volledig gemodelleerd naar het origineel uit het koloniale tijdperk. Kamer 2 heet de Scandinavian Room, kamer 4 de Darjeeling Room. Gastvrouw Mouse Poynton heeft Cleopatra een geheel eigen karakter gegeven. Ook wanneer u hier een week bent, blijft u overal grappige details ontdekken. Als er een andere kamer vrij is, is het leuk om een kijkje te nemen, want ze zijn alle verschillend. Details als doorleefde leren club chairs, mohair dekens, Delfts Blauw, een ingelijste antieke rijbroek en een Victoriaanse badkuip op pootjes beklemtonen de unieke landelijke sfeer. De gemeenschappelijke ruimtes hebben een typisch -oud Engelse- interieur. Warm en uitnodigend.

Enthousiaste chef

De gastvrijheid in Cleopatra is hartverwarmend. Bij aankomst ruikt de huiskamer naar de chocoladetaart die vers uit de oven komt. De gastheer zelf staat in de keuken. Hij presenteert elke dag een nieuw menu -soms wel zeven gangen- met een mix van Europese gerechten en Zuid-Afrikaanse specialiteiten. Ook hier geldt het pretentieloze karakter van de uitbaters: eerlijke stevige soep, vers gevangen forel uit het meer, kaas uit de vallei en zelfgebakken brood. Bij Richard Poynton spat elk gerecht van het bord. Bovendien kan niemand zijn werk beter aan de man brengen dan hij! Zijn enthousiasme is zo groot en hij kan zo goed verhalen over de wijze waarop hij de gerechten samenstelt en bereidt, dat u bijna niet kunt wachten om aan tafel te gaan. De zuivelproducten, kruiden, groenten en fruit komen van de eigen boerderij. Ook in de wijnkelder ligt heel wat moois op uw komst te wachten.

Tripadvisor over Cleopatra Mountain Farmhouse