Een vindingrijke inrichting, perfect personeel en een originele keuken; Ellerman House heeft alleen maar pluspunten

Voor wie naar Kaapstad reist zijn de baaien nabij het centrum een ideale plaats om te verblijven. Niet alleen zijn bezienswaardigheden als de V&A Waterfront in een mum van tijd bereikbaar, vanuit deze spots heeft u ook nog eens prachtig uitzicht over zee. In een van deze baaien, Bantry Bay, ligt het spraakmakende Ellerman House. Dit prachtige herenhuis is geliefd om vele redenen, maar toch vooral om de hoogstaande service en het kunstzinnige karakter. Door de creatieve inrichting, met prachtige muurschilderingen, bijzondere schilderijen en antieke kunst zijn geen twee ruimtes hetzelfde.

Kunstliefhebbers opgelet

Kaapstad is typisch zo'n stad waar u de sfeer moet voelen en beleven. Er zijn tal van uitstapjes mogelijk, zowel in de stad als daarbuiten. Heeft u behoefte aan een moment ontspanning dan biedt het Ellerman House zelf ook een aantal heerlijke plekjes. De tuinen vormen een rustpunt op zich, evenals de meerdere zwembaden. Ook al is het hotel erg kleinschalig, een compleet uitgeruste spa ontbreekt niet. Voor kunstliefhebbers is dit hotel overigens echt een museum. De uitgebreide kunstcollectie van de eigenaar Paul Harris, met een interessante verzameling antiek en schilderijen, is er een om haast jaloers op te worden.

Top of the bill

Ellerman House heeft elf kamers, twee suites en twee privévilla's. Elke ruimte is met veel oog voor detail ingericht en bovendien uniek: geen twee kamers zijn hetzelfde. Elke kamer is voorzien van een heel comfortabel bed, een fijn zitje en een luxe badkamer. Wenst u wat meer ruimte dan zijn de suites erg fijn om in te verblijven. Een ruime slaapkamer, meerdere ruimtes waar u lekker kunt zitten en een fijn balkon vanwaar u uitkijkt over zee zijn de extra's die deze suites bieden. Top of the bill zijn de villa's, die werkelijk alle denkbare luxe bieden, inclusief een zwembad. Bij aankomst wordt u opgevangen door één van de managers en persoonlijk welkom geheten. Terwijl uw bagage naar uw kamer wordt gebracht, neemt de manager u mee voor een korte tour door de lodge. Vóór het einde van de rondleiding heeft u al de neiging om uw verblijf te verlengen.

Lekkernijen

Naast de geweldige kunstcollectie is Ellerman House ook geliefd om haar originele keuken. Chef-kok Veronica Canha-Hibbert weet met de fijnste producten en uitstekende wijnen menu's samen te stellen die perfect bij het karakter van het hotel passen. Het restaurant ligt aan zeezijde, waardoor u tijdens de maaltijd van een geweldig uitzicht geniet. Naast het restaurant is er ook een kleine deli waar u tal van lekkernijen kunt bestellen. Heeft u liever iets gezonds, kies dan iets van het 'healthy living program' menu, dat in samenwerking met de spa en fitness van het hotel is samengesteld.

Service van topniveau

Absoluut kenmerkend voor Ellerman House is de geweldige service. U merkt aan alles dat general manager Ella Cuyler een speciale harmonie heeft geschapen in haar team. Het personeel heeft de juiste balans gevonden voor wat betreft aanwezigheid en persoonlijke service. Aarzelt u niet om uw plannen voor de volgende dag met een van de medewerkers te bespreken, zij helpen u graag.

Tripadvisor over Ellerman House

Vergelijkbare accommodaties in Zuid-Afrika