De Big Five heb ik al in volle glorie gezien, hier heb je de Marine Big Five

Grootbos Private Nature Reserve is een bijzonder natuurreservaat naast de bekende -walvisplaats- Hermanus aan de Gansbaai in de Zuid-Kaap. De natuur herbergt hier een verrassend unicum. -Cape Floral Kingdom- zoals dit kleinste van de zes plantenkoninkrijken op de wereld heet, telt met 8.600 stuks de grootste diversiteit aan planten en bloemen. In Grootbos zijn twee eco-lodges gevestigd. De Garden Lodge is vooral bestemd voor gezinnen, de Forest Lodge meer voor koppels. Grootbos nodigt vooral uit voor natuurliefhebbers uit die al uitvoerig kennis hebben gemaakt met het grote wild in de Afrikaanse wildernis. Gasten die daarom nu op zoek zijn naar een alternatief in de vorm van planten en bloemen. De sfeer in de lodges is totaal verschillend, maar de service en het comfort zijn van een hoog niveau. Hier leeft u in een mooie mix van avontuur, natuur, luxe en ontspanning.

Gepassioneerde eigenaar

De kracht van Grootbos is -from beach to bush-. Met als eerste de planten en bloemen en het fynbos. Hier groeien 350 soorten protea, ericas, riet en irissen. Dit is maar kinderspel in vergelijking met de sensationele -Marine Big Five.- Walvissen, haaien, dolfijnen, zeehonden en pinguïns! Elke dag te spotten. Vanaf de oever, aan dek van een boot of tijdens een waanzinnige kooiduik van heel dichtbij, zie de Talisman tip. Grootbos heeft een eigen natuurhistorisch museum waar regelmatig sprekers komen. Ontspannen gebeurt in de manege, het zwembad en de -Bloom Salon- spa, het -natuurlijke- rustpunt in deze levendige omgeving. De eigenaar van dit eco-paradijs is Michael Lutzeyer die met zijn gepassioneerde werkwijze al vele prijzen heeft ontvangen op veelal duurzame thema's. Per jaar worden hier twaalf tieners uit de directe omgeving getraind in tuinieren. Tot nu toe zijn al deze lokale jongeren direct doorgestroomd naar een vaste baan.

Talisman Tip!

Een bijzondere belevenis is een ontmoeting met de 'Great White Shark'. Deze haaiensoort is het best waar te nemen in de maanden januari t/m september. Vanuit Gansbaai vaart u circa 12 km de oceaan op naar Dyer Island, volgens kenners de beste plek op aarde om deze haai te zien. Of u aanschouwt de haaien vanaf de boot of u laat uzelf, gekleed in een duikerspak, zakken in een kooi (duikerservaring kan men, een dag tevoren, ter plekke opdoen). Een enerverende beleving waarbij u circa zes uur op het water zit.

Bovenstaande activiteit is optioneel maar tijdens uw verblijf in Grootbos zijn de volgende activiteiten inbegrepen:

-Paardrijden door het reservaat
-Tochten door het fynbos en Milkwood
-Walvissen bekijken vanaf het land
-Picknicken op het strand
-Excursies naar archeologische grotten
-Vogel excursies
-Transfers van en naar alle activiteiten

Slaap- en lounge gedeelte
Grootbos Forest Lodge heeft zestien suites. De architectuur van de accommodatie is traditioneel Afrikaans, het interieur en de inrichting zijn eerder modern met een paar kunstzinnige Afrikaanse details. Iedere suite -verschillend van omvang- heeft een groot houten dek met een natuurlijke beschutting. Hier kunt u ongestoord genieten van de zonsondergang boven de oceaan. In de suite beschikt u over een ruim loungegedeelte, een slaapkamer en een luxe badkamer. Natuurlijke stoffen in aardse tinten brengen de inrichting in harmonie met de natuur. Door de grote ramen bestaat een riant uitzicht over de bosrijke omgeving en de oceaan. Een aantal suites heeft een privé zwembad.

Sterrenhemel

In het restaurant van Forest Lodge staan vooral internationale vlees-, vis- en vegetarische gerechten op de kaart. Uiteraard drinkt u hier een keur van de beste Zuid-Afrikaanse wijnen bij. Het ontbijt krijgt u in de privacy van de suite geserveerd. Het restaurant ligt in het hoofdgebouw op een duintop waardoor het uitzicht op -Walker Bay- schitterend is. Hier staan ook enkele telescopen! 's Avonds staan de sterren aan de hemel te wachten op uw nieuwsgierige blik, overdag ziet u hoog in de lucht de vogels en op zee de walvissen.

Tripadvisor over Grootbos, Forest Lodge

Vergelijkbare accommodaties in Zuid-Afrika