De Garden Lodge van Grootbos is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen

Grootbos Private Nature Reserve is een bijzonder natuurreservaat naast de bekende 'walvisplaats' Hermanus aan de Gansbaai in de Zuid-Kaap. De natuur herbergt hier een verrassend unicum. 'Cape Floral Kingdom', zoals dit kleinste van de zes plantenkoninkrijken op de wereld heet, telt met 8.600 stuks de grootste diversiteit aan planten en bloemen. In Grootbos zijn twee eco-lodges gevestigd. De Forest Lodge is vooral bestemd voor koppels, de Garden Lodge is ideaal voor gezinnen. Grootbos nodigt vooral uit voor natuurliefhebbers uit die al uitvoerig kennis hebben gemaakt met het grote wild in de Afrikaanse wildernis. Gasten die daarom nu op zoek zijn naar een alternatief in de vorm van planten en bloemen. De sfeer in de lodges is totaal verschillend, maar de service en het comfort zijn van een hoog niveau. Hier leeft u in een mooie mix van avontuur, natuur, luxe en ontspanning.

From beach to bush

De kracht van Grootbos is 'from beach to bush'. Met als eerste de planten en bloemen en het fynbos. Hier groeien 350 soorten protea, erica's, riet en irissen. Dit is maar kinderspel in vergelijking met de sensationele 'Marine Big Five'. Walvissen, haaien, dolfijnen, zeehonden en pinguïns! Elke dag te spotten. Vanaf de oever, aan dek van een boot of tijdens een waanzinnige kooiduik van heel dichtbij, zie de Talisman tip. Grootbos heeft een eigen natuurhistorisch museum waar regelmatig sprekers komen. Ontspannen gebeurt in de manege, het zwembad en de 'Bloom Salon' spa, het 'natuurlijke' rustpunt in deze levendige omgeving. De eigenaar van dit eco-paradijs is Michael Lutzeyer die met zijn gepassioneerde werkwijze al vele prijzen heeft ontvangen op veelal duurzame thema's. Per jaar worden hier twaalf tieners uit de directe omgeving getraind in tuinieren. Tot nu toe zijn al deze lokale jongeren direct doorgestroomd naar een vaste baan.

Talisman Tip!

Een bijzondere belevenis is een ontmoeting met de 'Great White Shark'. Deze haaiensoort is het best waar te nemen in de maanden januari t/m september. Vanuit Gansbaai vaart u circa 12 km de oceaan op naar Dyer Island, volgens kenners de beste plek op aarde om deze haai te zien. Of u aanschouwt de haaien vanaf de boot of u laat uzelf, gekleed in een duikerspak, zakken in een kooi (duikerservaring kan men, een dag tevoren, ter plekke opdoen). Een enerverende beleving waarbij u circa zes uur op het water zit.

Bovenstaande activiteit is optioneel, maar tijdens uw verblijf in Grootbos zijn de volgende activiteiten inbegrepen:

-Paardrijden door het reservaat
-Tochten door het fynbos en Milkwood
-Walvissen bekijken vanaf het land-Picknicken op het strand
-Excursies naar archeologische grotten
-Vogel excursies
-Transfers van en naar alle activiteiten

Garden Lodge

Reist u met het gezin, dan raden we u met stip een verblijf in de Garden Lodge aan. Waar de Forest Lodge veelal gericht is op koppels en romantiek, biedt de Garden Lodge faciliteiten voor jong en oud!

Zodra u de Garden Lodge binnenstapt wordt u overspoeld door een gevoel van huiselijkheid en Afrikaanse gastvrijheid. De lodge heeft 11 unieke luxe vrijstaande suites waar u met uw gezin kunt genieten uw privacy. Elke suite is uitgerust met onder andere een bubbelbad en een veranda met prachtig uitzicht op het fynbos en de oceaan. Er is een zwembad waar u een vrije middag kunt doorbrengen en 's avonds kunt u eten in de boma of het uitstekende fine dining restaurant. Wist u dat de meeste producten, van kruiden en groenten tot eieren, van eigen bodem komen?

Voor de kids

Uw kinderen zullen zich in de Garden Lodge helemaal thuis voelen. Er is een heerlijk zwembad, een speciaal speelparadijs en de staff weet precies hoe ze de kids moet vermaken. Vrijwel dagelijks worden er voor de kids activiteiten georganiseerd, van zelf struiken planten tot een spannende speurtocht, die zowel leuk als leerzaam zijn.

Tripadvisor over Grootbos, Garden Lodge

Vergelijkbare accommodaties in Zuid-Afrika