De Garden Lodge van Grootbos is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen.

Talisman specialist Sheila Luijten: "Grootbos is uniek; niet alleen verblijft u hier in een prachtige lodge, maar vooral ook de bijzondere omgeving maakt dit stukje van Zuid-Afrika zo spectaculair."

Uitnodigende luxe

Grootbos Private Nature Reserve is een bijzonder natuurreservaat naast de bekende walvisplaats Hermanus aan de Gansbaai in de Zuid-Kaap. Een smeltkroes van biodiversiteit, natuur en cultuur; dat is Grootbos in een notendop. Grootbos is ideaal voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een bijzonder verblijf. In Grootbos zijn twee eco-lodges gevestigd. De Garden Lodge is vooral bestemd voor gezinnen, de Forest Lodge meer voor koppels. De sfeer in de twee lodges is totaal verschillend, maar de service en het comfort zijn in beiden van een hoog niveau. Hier ervaart u de mooie mix van avontuur, natuur, luxe en ontspanning.

Gepassioneerde eigenaar

De eigenaar van dit eco-paradijs is Michael Lutzeyer die met zijn gepassioneerde werkwijze al vele prijzen heeft ontvangen op veelal duurzame thema’s. Vanaf het begin is Grootbos al veel meer geweest dan alleen een luxe verblijf. De hele ervaring is ontworpen rond een nieuwe beweging die door Grootbos ook wel ‘progressief toerisme’ wordt genoemd; het gaat erom dat alles ten gunste komt aan iemand anders of een positieve impact heeft op het milieu. Van de vers gekweekte tomaten tijdens de lunch en de recyclede kaarsen in de suite tot het opleidingsprogramma voor tieners uit de omgeving; Grootbos is constant op zoek naar nieuwe manieren om duurzaam levensonderhoud te creëren voor de mensen die dit unieke gebied hun thuis noemen. 

Tal van activiteiten

Grootbos is een heerlijke plek om te verblijven, maar alle verschillende activiteiten die worden aangeboden nodigen zeker ook uit om de omgeving te verkennen. Van paardrijden, wandelen, quadbiken, tours naar de wijnboerderijen in de omgeving en boottochten om de Marine Big Five te zoeken; alles is mogelijk. De nieuwste aanwinst is de Lady Stanford, een exclusieve boot waarmee een prachtige tocht over de Klein Rivier kan worden gemaakt. Geniet van de schilderachtige schoonheid van de omliggende bergketens, terwijl de ervaren gidsen u meer leren over alle verschillende vogels. Een andere bijzondere activiteit is de ‘bee-to-hive’ excursie. Bezoek onder begeleiding van een ervaren imker actieve bijenkorven en leer over de belangrijke rol die bijen spelen in de omgeving. U sluit deze unieke ervaring af met een heerlijk ontbijt, uiteraard op honing gebaseerd, onder de oude Milkwood bomen.

Garden Lodge

Reist u met het gezin, dan raden we u met stip een verblijf in de Garden Lodge aan. Deze lodge biedt faciliteiten voor jong en oud. Zodra u de Garden Lodge binnenstapt wordt u overspoeld door een gevoel van huiselijkheid en Afrikaanse gastvrijheid. De lodge heeft 11 unieke luxe vrijstaande suites met 1 of 2 slaapkamers, waar u met uw gezin kunt genieten uw privacy. Elke suite is uitgerust met onder andere een bubbelbad en een veranda met prachtig uitzicht op het fynbos en de oceaan. Er is een zwembad waar u een vrije middag kunt doorbrengen en ‘s avonds kunt u eten in de boma of het uitstekende fine dining restaurant. Wist u dat de meeste producten, van kruiden en groenten tot eieren, van eigen bodem komen?

Voor de kids

Uw kinderen zullen zich in de Garden Lodge helemaal thuis voelen. Er is een heerlijk zwembad, een speciaal speelparadijs en de staff weet precies hoe ze de kids moet vermaken. Vrijwel dagelijks worden er voor de kids activiteiten georganiseerd die zowel leuk als leerzaam zijn, van zelf struiken planten tot een spannende speurtocht.

Tripadvisor over Grootbos, Garden Lodge

Vergelijkbare accommodaties in Zuid-Afrika