Trendy lodge met 'a laid back vibe for the young at heart'

In de wetenschap dat Kwandwe 'plaats van de Blauwe Kraanvogel' betekent is het niet verrassend dat deze vogel naamgever is van deze lodge. Deze luxe Safari Lodge ligt in het hart van de Oost Kaap, aan het einde van de schitterende Tuinroute. De omgeving van dit malariavrije privé-wildreservaat heeft men op zeer professionele wijze in zijn oude staat teruggebracht. In de afgelopen jaren zijn hier enorme aantallen wild geherintroduceerd, waardoor het inmiddels als volwaardig wildreservaat beschouwd mag worden. Naast de Big Five (leeuw, buffel, neushoorn, luipaard en olifant) vindt u hier uiteraard ook de bedreigde vogelsoort de 'Blauwe Kraanvogel'.

Eigenzinnige inrichting

Kwandwe Ecca is de modernste en meest comfortabele lodge in dit park. Al voor de opening werd deze lodge bijgeschreven in de gereputeerde lijst Relais & Chateaux en hij bestaat uit 6 design bungalows met eigen plunge pool. Deze vrijstaande villa's en ruim opgezette suites hebben stuk voor stuk een eigenzinnige inrichting met één dominante kleur die de levendigheid van Afrika symboliseert. De frisse contrasterende tinten, heerlijke fluwelen kussens en een groot bed én een aparte lounge met hippe zitzakken. Er zijn in de tuin mooie zitjes geplaatst waar het in de schaduw van een grote boom fijn toeven is.

Nachtelijke game drive

In Kwandwe kunt u genieten van een mooie safari ervaring in een gebied met een rijke geschiedenis en cultuur. Twee keer per dag gaat u eropuit in een open 4x4 safari jeep om uw geul te beproeven in het spotten van wild. In het diffuse ochtendlicht gaat u op pad om de dieren in actie te zien. Veel dieren profiteren van de koele ochtend uren en grazen voordat de hitte ze tot rust maant. In de namiddag worden de dieren vaak gespot nabij waterplaatsen en rivieren om te drinken. Een gamedrive in de nacht levert vaak een paar ongewone waarnemingen op; aardvarkens, vossen en het stekelvarken laten zich dan vaak zien. 

Rhino conservation Safari

Een meerdaagse safari waarbij u met een team specialisten op 'jacht' gaat naar neushoorns om hen van microchips te voorzien voor toekomstige identificatie. Essentieel voor het behoud van deze bedreigde diersoort en belangrijk voor het voortbestaan van deze historische giganten. 

Familieplek bij uitstek

Deze lodge maakt het vooral de jonge avonturiers enorm naar de zin. De ervaren gidsen weten met veel enthousiasme te speuren naar wild en maken er een leerzaam avontuur van. De hele staf zet zich in voor iedereen en het professionele team staat op iedere moment voor u klaar.

Tripadvisor over Kwandwe Ecca Lodge

Vergelijkbare accommodaties in Zuid-Afrika