Deze luxe safarilodge ademt rust! Het maakt op zo'n harmonieuze wijze deel uit van de omgeving dat deze een voortzetting lijkt te zijn van het landschap.

De Kwandwe Great Fish River Lodge heeft een prachtige ligging aan de Fish River, die zich meanderend een weg baant door het dichtbegroeide landschap van het privéwildreservaat Kwandwe. Het park ligt circa 150 km vanaf Port Elisabeth in de Oostelijke Kaap provincie. Ideaal als afsluiting van een reis langs de Tuinroute vanaf Kaapstad. Naast de Big Five (leeuw, buffel, neushoorn, luipaard en olifant) vindt u hier de blauwe kraanvogel, een zeer zeldzame vogelsoort. Kwandwe is naar deze vogel vernoemd, de naam betekent 'plaats van de blauwe kraanvogel' in de Xhosa-taal.

Safari Award

De Great Fish River Lodge biedt uiteraard niet alleen luxe en comfort maar ook een keur aan safari-activiteiten. Met zeer ervaren gidsen (onderdeel van hun scholing is een voettocht van 2 weken door het wildreservaat waarbij zij zichzelf moeten zien te redden en praktisch op water en brood leven!) gaat u op zoek naar de Big Five en vele andere diersoorten. In 2016 ontvingen de begeleiders een Safari Award voor het beste safari gidsen team. Zowel overdag als 's nachts kunt u er met uw gids per jeep op uit trekken. U kunt met hen ook te voet de bush in trekken om zo nog dichter bij het wild te komen! Een specifiek tot Kwandwe behorende excursie is de zoektocht naar de zeldzame blauwe kraanvogel.

Kaarslicht en een haardvuur

De lodge bestaat uit negen exclusieve suites, gelegen aan de oever van de rivier. Elke suite is zeer smaakvol ingericht en beschikt over een houten veranda met een romantisch zitje en een heerlijke plungepool. De lodge is klassiek van inrichting, maar de moderne Afrikaanse accenten geven het interieur een hedendaags aanzien. Het uitzicht vanaf het terras is eindeloos en geeft een weidse blik over het landschap. Zachte verlichting door lantaarns en een haardvuur dat spelend vonkt bieden sfeer en het gevoel dat u echt iets unieks beleefd op deze locatie.

Diner op de veranda

Het restaurant maakt deel uit van de Relais & Châteaux-groep. U gebruikt het diner op uw veranda of in de met kaarsen verlichte dinerruimte. Ook de boma, met boven u de imposante sterrenhemel van het zuidelijk halfrond, is een fantastische optie.

Tripadvisor over Kwandwe Great Fish River Lodge