Kleinschalig, stijlvol en prachtig gelegen. Vanuit uw chalet kijkt u zo op de oever van de rivier, waar de dieren af en aan komen om te baden en te drinken.

Talisman specialist Evelyn Oostveen:
'De lodges van Londolozi zijn een begrip in Afrika. Een prachtige ligging, een rijk dierenleven en een torenhoge kwaliteit. Wat ik hier erg bijzonder vind, is de speciale aandacht voor het behoud van de natuur, de lezingen die worden gegeven en de aandacht voor fotografie.'

Van de particuliere wildparken grenzend aan het Kruger Park, is Sabi Sand degene met de meeste sightings van spectaculair wild. De Sabi River en de Sand River hebben het hele jaar door water, waardoor de dieren ook in het droge seizoen in dit gebied kunnen blijven. Hier is het dan ook niet raar om in enkele dagen, of zelfs in enkele uren, de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn) tegen te komen. Ook cheeta's, nijlpaarden, hyena's, krokodillen, nyala's en wilde honden zijn dieren die tot de verbeelding spreken en op regelmatige basis worden gezien. Als u de meeste dieren in de afgelopen dagen al gezien heeft, kunt u eens proberen de gids te vragen een specifiek dier op te sporen en een tijdje te volgen. De interactie met andere dieren levert altijd weer onvoorspelbare taferelen op.

Victoriaanse stijl

Het Londolozi Pioneer Camp bestaat uit slechts drie exclusieve chalets. U bent hier dus maar met enkele andere mensen. Voor grotere reisgezelschappen bestaat de mogelijkheid de gehele lodge af te huren. De chalets hebben allen een prachtige ligging aan de rivier. Het interieur straalt door het gebruik van lichte aardetinten een hele prettige, warme sfeer uit. De chalets zijn elegant ingericht met prachtig meubilair en decoratie die perfect bij de omgeving past, waaronder lokale kunst. Elk chalet is voorzien van een openhaard, een in Victoriaanse stijl ontworpen badkamer met buitendouche en een heerlijk privézwembad. Daarnaast heeft elk chalet een extra slaap- en badkamer die geschikt is voor kinderen.

Fotosafari

Tweemaal daags neemt u deel aan een indrukwekkende gamedrive door het reservaat. Door de enorme omvang van het reservaat en de variëteit aan diersoorten zijn geen twee gamedrives hier hetzelfde. Uw gids is een kundige tracker en weet het wild zo te vinden. Ook is het mogelijk om avontuurlijke wandelsafari's te maken. Bent u liefhebber van fotografie? De gidsen van Londolozi zijn gespecialiseerd in fotosafari's en geven u graag de beste tips. Londolozi begrijpt dat u na een lange dag of tussen de gamedrives door even lekker wilt ontspannen. Wat dacht u van een yogasessie, met uitzicht op de rivier waarin de nijlpaarden baden of een heerlijke massage midden in de bush!

High Tea

De lodges van Londolozi maken deel uit van het gerenommeerde Relaix & Châteaux. Op culinair gebied kunt u hier dus ook veel verwachten! Het is zelfs zo dat het culinaire aspect hier een belangrijk onderdeel van de beleving vormt. Zo begint u 's ochtends voor uw eerste gamedrive met een lichte snack, waarna er na de gamedrive een heerlijk ontbijt op u staat te wachten. 's Middags geniet u van een fenomenale lunch en na de tweede gamedrive wordt er een uitgebreide high tea geserveerd. Het diner, dat wat later op de avond plaatsvindt, is hier elke dag weer een feestje. Eet u samen met de andere gasten rond een kampvuur, of geniet u van een romantisch diner bij kaarslicht? De chef-kok bereid de beste Zuid-Afrikaanse gerechten met invloeden uit de Indiase, Maleise, Nederlandse, Portugese en Britse keuken. Beschermheer Londolozi is het Zulu woord voor bescherming en betekent zoveel als beschermheer van alles dat leeft. Ambitieus? Ja. Maar ze maken het waar. Het reservaat van Londolozi is wereldberoemd om haar natuurbehoud en de vooruitziende blik van het management. Conservatie kennen ze hier enkel met betrekking tot de natuur, de blik en het gedachtegoed van de eigenaren en het management is zeker progressief te noemen!

Tripadvisor over Londolozi Pioneer Camp