Door de persoonlijke benadering en de enorme gastvrijheid van de eigenaren Hugh en Leigh-Ann, voelt u zich hier meteen thuis

Makakatana Bay Lodge ligt in het iSimangaliso Wetland Park, het derde wildreservaat van Zuid-Afrika. Dit is Afrika's grootste natuurlijke maritieme estuarium dat zich uitstrekt van de zandstranden aan de Indische Oceaan tot aan de oevers van het St. Luciameer op 65 kilometer van de kust in het binnenland. De reis van hier naar Durban neemt 2,5 uur in beslag. De safari's vinden voornamelijk plaats op en naast het water. Het is dan ook geen wonder dat het Makakatana resort juist hier een plaatsje heeft gevonden. Het landschap wordt gedomineerd door weidse plassen en moerassen met kleine eilanden en een zoom van mangrovebossen. De wildernis is ongerept, het wild groot in aantallen en diversiteit. iSimangaliso is zo uitgestrekt, dat de safari belever op een dag zowel koraalriffen en tropische vissen als de Big Five kan zien. Het reservaat staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Zeldzame fauna

Het St. Lucia Wetland is het gebied rondom de lange monding van de gelijknamige rivier. Deze vormt hier een weids plassen- en moerasgebied met vele eilandjes, omzoomd door mangrovebossen. Het ondiepe water is bij uitstek geschikt voor planten en vissen, die op hun beurt vogels, krokodillen en nijlpaarden aantrekken. Tot de vele vogelsoorten behoren visarenden, ooievaars, ibissen, pelikanen en flamingo's. Het meer van St. Lucia en haar omgeving zijn landschappelijk zeer afwijkend van de rest van Zuid-Afrika. Rondom het meer vindt u afwisselende natuur waar neushoorns, zebra's, rietbokken, koedoes, gnoes, waterbokken en buffels niet ongewoon zijn. Zeldzame dieren die u tegen kunt komen zijn 'bushpig' en 'samango monkey'.

Wijn in de boma

In de ochtend en de namiddag kunt u mee met de jeep voor een schitterende gamedrive door de wetlands. De volgende keer gaat het gezelschap een boottocht maken op het meer. Vanuit Makakatana bestaan excursies waarbij gasten gaan duiken, diepzeevissen en zeeschildpadden spotten. Tussen mei en november vaart de boot uit om walvissen te bekijken. In de directe omgeving bestaan vijf complete eco-systemen en 367 vogelsoorten. Naast de Big Five is hier nog veel meer groot en klein wild te zien, ook in Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve. Bij terugkomst in de lodge biedt het zwembad aan de oever van het St. Luciameer verkoeling. Nog leuker: in gesprek met andere wildliefhebbers uit de hele wereld -met een glas witte wijn en een snackje- in de boma!

Waterpeil in de wetlands

Makakatana Bay Lodge heeft zes luxe suites waaronder een bruidssuite. Omdat het waterpeil in deze wetlands kan wisselen, ligt het hele complex op plateaus. Die zijn onderling met elkaar verbonden via loopbruggen. De moderne suites hebben los van elkaar een geheel eigen interieur -in Afrikaanse sfeer- met mooie kunst en een badkamer en suite met buitendouche. Vanaf de privé veranda voor de suite kijkt u onbelemmerd uit over het meer of het omringende bos. Romantiek onder de sterren De maaltijden kunt u gebruiken op de eigen veranda of in de boma. Het is een feit dat niets een al fresco diner met kaarslicht onder de flonkerende sterren in de Afrikaanse bush overtreft. Makakatana organiseert graag een romantisch diner voor twee in de omringende wildernis. Tijdens dag vullende gamedrives en excursies verzorgt de keuken ook de picknick.

Tripadvisor over Makakatana Bay Lodge

Vergelijkbare accommodaties in Zuid-Afrika