Makweti is een van de meest bijzondere safari lodges in Zuid-Afrika. De locatie, de stijlvolle chalets, de persoonlijke service en de culinaire hoogstandjes zijn fenomenaal.

Het Welgevonden Reservaat maakt deel uit van de Waterbergregio en grenst aan het malariavrije Marakele National Park. Dit prachtige bergachtige landschap ligt 300 kilometer ten noordwesten van Johannesburg. De natuur met de Makweti ravijn, beekjes? moerassen? bergen? waterbronnen en watervallen is indrukwekkend. Nog indrukwekkender is de aanwezigheid van de grote wildsoorten. Daar is het iedere safari-ganger om te doen! Het Waterberggebied is een overgangszone tussen het droge westen en het natte oosten. Dat maakt de omgeving zo gevarieerd. Zeldzame planten en bomen als ceders, cycades en boomvarens komen hier ook voor. In de omgeving van de Waterberg ligt Makweti Safari Lodge. Op pad met een bioloog Het dramatische glooiende landschap vormde ooit het jachtgebied van de Bosjesmannen (de San) en inspireerde de beroemde schrijver Eugene Marais tot het schrijven van 'The Soul of the White Ant'. Vandaag de dag is het het thuis van de Big Five (leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en buffel). Er zijn 350 soorten vogels waargenomen in het wildpark. Alle activiteiten, inclusief avondsafari's en wandelsafari's worden begeleid door ervaren natuurkenners en kunnen afgestemd worden op de gasten. Een betere locatie is nauwelijks te vinden. Vanuit Makweti vertrekt tweemaal daags een open Landrover op safari. In Welgevonden is het toegestaan om onder begeleiding van een gids te voet de wildernis in trekken. Het enige onmisbare element in de 'to do list' is de enerverende dagtocht met een bioloog die gespecialiseerd is in de bestudering van olifanten. Laat aan het eind van de middag alle ervaringen van de dag rustig bezinken aan het zwembad. Zo mooi als het vandaag was, wordt het morgen weer!

Onderzoeksteam

Er zijn slechts vijf luxe chalets, waarvan twee met een eigen zwembad. Toch beschikt Makweti over maar twee Landrovers, zodat u nooit met meer dan zes personen in een voertuig hoeft te zitten. Welgevonden heeft van oudsher sterke banden met onderzoekers, die bijdragen aan de bescherming van het gebied en haar wild. Het belangrijkste huidige onderzoek is bepalen of te hoge aantallen olifanten komen voor de oppervlak van het park en zo ja, hoe hier mee om te gaan. Voor de ervaren safari-liefhebber is het een ongelofelijke belevenis om te voet met het olifanten onderzoeksteam een kudde olifanten te benaderen om hun gedrag te bestuderen.

Krachtige inrichting

De architectuur van Makweti Safari Lodge is van een hogere orde. Met gebruik van natuurlijke materialen als hardsteen, teakhout en riet is een hoofgebouw opgetrokken dat ondanks de forse afmetingen perfect in het landschap past. Alsof het zo heeft moeten zijn! De inrichting van de accommodatie met Afrikaanse kunst, stijlvolle meubelen en zware geweven stoffen, is in een woord krachtig. Door de hartverwarmende ontvangst en gastvrijheid gaat iedere gast moeiteloos op in het ritme van de Afrikaanse wildernis. Makweti telt vijf luxe chalets die op palen zijn gebouwd. Eigenaresse Dawn Kisner heeft ze met veel liefde ingericht en gedecoreerd. Van comfortabele hemelbedden met klamboes tot Afrikaanse kunst. Als zij toevallig tegelijk met u in de lodge is, vraag haar dan naar de verhalen achter de vele kunstvoorwerpen. Van schimmige ontmoetingen op afgelegen plekken in de bush tot langlopende relaties met uitmuntende lokale handwerklieden, de weg die de objecten hebben afgelegd geeft een extra dimensie aan uw verblijf.

Haardvuur

Over de status van de keuken kunnen we het kort houden. Makweti is onderscheiden door de prestigieuze organisatie Chaine des Rotisseurs. De naam staat ook al in het rijtje Chefs of Distinction. Hoe meer erkenning, hoe minder formeel de 'approach' van de chef en zijn brigade. Samen bereiden ze huisgemaakte soepen, mals wild en een ruime selectie gezonde gerechten. Reken maar dat het maal gechaperonneerd wordt door uitstekende Zuid-Afrikaanse wijnen. Het informele karakter komt tot uiting in de dienstbaarheid. Wanneer u bij kaarslicht op de veranda wilt dineren of in de boma bij het knapperende haardvuur, wordt u op uw wenken bediend!

Tripadvisor over Makweti Safari Lodge