Van de vijf lodges in het Phinda Private Game Reserve, biedt de Mountain Lodge beslist het allermooiste uitzicht

Phinda Mountain Lodge is een van de vijf lodges die zijn gelegen in het Phinda Private Game Reserve. Dit unieke privéreservaat (23.000 hectare groot), ligt in het noorden van Kwazulu-Natal. Van de vijf lodges die het reservaat rijk is, waaronder ook Phinda Forest Lodge en Phinda Vlei Lodge, biedt de Mountain Lodge beslist het allermooiste uitzicht. Vanaf het deck, waar ook het ontbijt en diner worden geserveerd, kunt u genieten van de prachtige bush.

Toonaangevend

Phinda Mountain Lodge is lid van Small Luxury Hotels of the World en wordt gerund onder de vlag van &Beyond, al lange tijd een toonaangevende safari-organisatie. Grensverleggende natuurbescherming, verregaande service en een maximum aan comfort is kenmerkend voor &Beyond. Een ander aspect is dat zij zeer creatief zijn in het organiseren van activiteiten. Safari's vanuit een boot of een vliegtuig, safari's met onderzoekers, met een nadruk op fotografie, van alles wordt aangeboden.

Zeven eco-systemen

Phinda Game Reserve is één van de klassieke particuliere natuurgebieden van &Beyond. Wat Phinda zeer bijzonder maakt zijn de zeven verschillende eco-systemen die het gebied rijk is. Er leven hier ontzettend veel plant- en diersoorten. Zo bevinden zich hier bijvoorbeeld meer dan 380 soorten vogels en is de kans zeer groot dat u tijdens een bezoek aan Phinda de 'big five' (leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en buffel) zal ontmoeten. De vegetatie varieert van droge zandgrond tot vochtige 'wetlands' en van open grasland tot dichte groene bossen. Een gamedrive in Phinda is dan ook zeer bijzonder. In korte tijd maakt u kennis met de verschillende habitats en bijbehorende kenmerken en levensvormen. Phinda heeft met name zijn bekendheid opgedaan door het uitgebreide cheeta onderzoeksprogramma. Er gaat haast geen week voorbij of ze verschijnen hiermee in een documentaire op National Geographic Channel. Dit gecombineerd met de verregaande expertise van de zeer gerenommeerde organisatie van &Beyond, maakt het tot één van de meest gewilde exclusieve wildparken van Zuid-Afrika.

Moderne suites

Er zijn twintig suites met een modern interieur voorzien van een zitgedeelte, een privéveranda met plunge pool en een luxe ensuite badkamer. Er is een zwembad met speciaal 'animal viewing deck'. De kans is groot dat u hier zebra's, impala's of zelfs een roofdier voorbij ziet lopen… Ook de inwendige mens wordt in de watten gelegd bij Phinda. De chefkoks zullen u verrassen met creatieve en smaakvolle gerechten.