De crew van Phinda bestaat uit uitsluitend leden van de lokale bevolking. Geen ander heeft zoveel kennis van de zeven unieke ecosystemen als zij en weet u meer te vertellen over de unieke flora en fauna.

Phinda Private Game Reserve, een van de klassieke particuliere natuurgebieden van de organisatie &Beyond, is pionier als het aankomt op duurzaamheid en ecotoerisme. Dat moet ook wel, want in dit reservaat vindt u maar liefst zeven verschillende ecosystemen. In Phinda bevinden zich zes unieke lodges, waarvan de Vlei Lodge de meest exclusieve is.

Toonaangevend

Conservation Corporation Africa is al lange tijd een toonaangevende safari-organisatie. Grensverleggende natuurbescherming, verregaande service en een maximum aan comfort is kenmerkend voor CC Africa. Een ander aspect is dat zij zeer creatief zijn in het organiseren van activiteiten. Safari's vanuit een boot of een vliegtuig, safari's met onderzoekers, met een nadruk op fotografie, van alles wordt aangeboden.

Ervaren ranger

Bij de Vlei Lodge is tweemaal daags een game drive inbegrepen. De eerste vindt plaats in de vroege morgen, de tweede in de late namiddag. 's Morgens gaat u op zoek naar het grote wild, waaronder de Big Five. Het is echt geweldig als u ook de cheeta en de zeldzame zwarte neushoorn te zien krijgt. In de namiddag, als de schemering zijn intrede doet, vindt de tweede gamedrive plaats. Nu gaat u ook op zoek naar de dieren die 's nachts actief zijn. Hun glinsterende ogen die in het licht van de jeep oplichten tussen het struikgewas, verraden hun aanwezigheid. Naast het maken van gamedrives kunt u ook voor de lunch nog op pad, maar dan te voet, uiteraard onder begeleiding van een ervaren ranger. 

Veel diersoorten

Binnen een oppervlakte van 17.500 hectare land leven enorm veel plant en diersoorten. Zo bevinden zich hier bijvoorbeeld meer dan 380 soorten vogels en is de kans zeer groot dat men tijdens een bezoek aan Phinda de 'big five' (leeuw, luipaard, neushoorn, olifant en buffel) zal ontmoeten. De vegetatie varieert van droge zandgrond tot vochtige "wetland" en van open grasland tot dichte groene bossen. Een gamedrive in Phinda is dan ook zeer bijzonder. In korte tijd maakt u kennis met de verschillende habitats en bijbehorende kenmerken en levensvormen. Phinda heeft met name zijn bekendheid opgedaan door het uitgebreide cheeta onderzoeksprogramma. Er gaat haast geen week voorbij of ze verschijnen hiermee in een documentaire op National Geographic Channel.

Plungepool

Deze bijzondere lodge bestaat uit slechts zes suites, waardoor het verblijf hier heel persoonlijk is en bovendien erg knus en ontspannen. De suite waarin u verblijft is heel romantisch ingericht, met kleuren en materialen die perfect bij de omgeving passen, maar ook zorgen voor een zekere mate van luxe. In het comfortabele hemelbed slaapt u als een roos en het is heerlijk om vanuit uw bad op pootjes of de veranda de weidse vallei af te speuren, op zoek naar zebra's, impala's of misschien zelfs een roofdier. Last but not least beschikt uw mooie suite ook over een plungepool. 

Afternoon tea

Op zo'n afgelegen plek als hier, midden in de vlei, zijn alle maaltijden tijdens uw verblijf in de lodge inbegrepen. Het feest begint als u 's morgens terugkomt van uw eerste gamedrive. Dan staat er een uitgebreid ontbijt voor u klaar met yoghurt, muesli, vers fruit, kaasjes, jam, wafels, eieren, noem maar op. 's Middags geniet u in de lodge van een overheerlijke lunch, gevolgd door een afternoon tea in de namiddag. Het diner is elke keer weer een romantische aangelegenheid, als u onder de Afrikaanse sterrenhemel van uw eten geniet.

Tripadvisor over Phinda Vlei Lodge