In slaap vallen met het geluid van zingende walvissen op de achtergrond en wakker worden met het geruis van de zee

The Last Word Long Beach is prachtig gelegen aan het witte zandstrand in het pittoreske vissersplaatsje Kommetjie, in de West-Kaap nabij Kaapstad. Kommetjie is een echt surfparadijs en een van de beste plekken in Zuid-Afrika om zeevogels te spotten. Strandliefhebbers zitten helemaal goed in dit exclusieve boetiek hotel. De sfeer van een kleinschalig kustplaatsje, de charmante witte vuurtoren, de zilte zee en het duinlandschap. Alles op een half uur rijden van Kaapstad. 

Gemoedelijke stilte

Vanaf Kaapstad rijdt u over de spectaculaire Chapman's Peak Drive, volgens kenners één van de mooiste routes ter wereld, naar Kommetjie. Hier aangekomen ervaart u een wereld van verschil; vissersboten en vooral; veel rust en gemoedelijke stilte. De bijzondere naam van het dorpje is ontstaan in 1800, doordat in Kommetjie een afgeschermde poel gevonden werd die, afhankelijk van het tij, werd gevuld met water uit de zee. Hier was het uitstekend toeven, en bovendien zeer veilig. Men kwam dan ook vanuit nabij gelegen dorpjes naar Kommetjie om hier te baden in het 'kommetje'. 

Suite met patio aan het strand

De zes kamers en suites, stijlvol ingericht in pastelkleuren en met handbeschilderde stoffen, reflecteren de ingetogen luxe en de comfortabele sfeer van Kommetjie. Elke kamer kijkt uit over het acht kilometer lange zandstrand en de glinsterende zee, zelfs vanuit de badkamer. Uw verblijf past uitstekend bij de sfeer die u ervaart in het dorpje, want The Last Word Long Beach ligt direct aan het strand. Wanneer u uw deuren opent naar uw patio loopt u zo het strand op. En wat is er nu heerlijker dan wakker worden met de geluiden van de zee op de achtergrond? Misschien heeft u geluk, en ziet u zelfs een walvis voorbij komen! 

Uitzicht over Houtbaai

Bij The Last Word Long Beach kan er veel voor u geregeld worden. Paardrijden over het strand, en afsluiten met een heerlijke picknick of een 'whale watching expedition'. Maar u kunt ook lekker aan de rand van het zwembad genieten van een drankje en een goed boek, of besluiten naar Silvermine Nature Reserve te gaan. Dit natuurpark is een populair wandelgebied onder de 'Capetonians' en nog niet erg bekend onder toeristen. Het biedt prachtige uitzichten over Houtbaai richting Kaapstad maar ook richting False Bay.

U geniet van uw ontbijt in de privacy van uw suite. Voor de lunch en het diner kunt u een reservering maken. In de vissersplaats Kommetjie zijn enkele restaurants gelegen, maar voor de meest culinaire ervaringen kiest u één van de vele restaurants in Kaapstad.

Tripadvisor over The Last Word Long Beach