The Saxon is zonder twijfel een van de meest stijlvolle hotels in de regio Johannesburg. Alleen al de entree, met een statige trap en veel lichtinval die de prachtige kunststukken lijkt te accentueren, is bewonderenswaardig.

The Saxon is een statige verschijning in Sandhurst, een exclusieve buitenwijk van Sandton. In deze prachtige, rustgevende omgeving werkte Nelson Mandela aan zijn autobiografie 'Long walk to freedom'. Ondanks dat u toch echt in de buurt van hartje stad bent, ligt het hotel in een uitgestrekte tuin waar het heerlijk toeven is. Vaak verblijft u maar een dag of een paar dagen in Johannesburg. Wilt u graag meer zien van deze stad, dan organiseren we graag een mooie excursie langs historische sites, musea en galerieën of een boeiende fietstocht door het culturele Soweto. We kunnen ons echter ook voorstellen dat u, zeker na een lange vlucht, liever een moment neemt om tot rust te komen.

Afrikaanse ornamenten

Afrikaanse ornamenten The Saxon heeft 26 ruime suites, die alle in een luxe koloniale stijl zijn ingericht. Toch geeft uw suite u een echt Afrika gevoel. De wanden zijn versierd met prachtige schilderijen en Afrikaanse ornamenten. Schuifdeuren bieden toegang tot het terras, vanwaar u uitzicht heeft op de tuin. The Saxon is stijlvol ingericht en overal treft u prachtige Afrikaanse kunstwerken. De entree is indrukwekkend, met een statige trap en veel lichtinval. De discrete butlerservice, die onder andere elke ochtend een krant voor u verzorgt, geeft u het echte 'home away from home' gevoel. In de weelderige en omvangrijke tuin staat het thema water centraal. Het enorme zwembad is hier een duidelijk voorbeeld van.

Kruiden uit de tuin

The Saxon heeft een gezellige eetzaal die door het warme interieur huiselijk aanvoelt. Hier geniet u van het beste van de Afrikaanse keuken. Gerechten worden bereid met uitsluitend verse producten afkomstig van de groentetuin op het dak van het hotel. Elke morgen worden hier de beste groenten en kruiden geplukt die als inspiratie dienen voor de maaltijden die op die dag geserveerd gaan worden. Een goede maaltijd is natuurlijk niet compleet zonder een uitstekende wijn. De sommelier adviseert u graag.

Tripadvisor over The Saxon

Vergelijkbare accommodaties in Zuid-Afrika