Of u hier nu wel of niet verblijft, The Silo is een architectonisch meesterwerk in Kaapstad dat u gezien moet hebben!

De gevel van de voormalige graansilo uit 1921 is opnieuw vormgegeven door de veelgeprezen Britse architect Thomas Heatherwick en met een budget van 32 miljoen euro is de verbouwing spectaculair te noemen. Het industriële interieur wordt gecombineerd met een zacht eclectisch interieur… De locatie is fenomenaal; met een ononderbroken uitzicht over Kaapstad en de Tafelberg ligt The Silo bovenop het nu al wereldberoemde Zeitz Museum of Contemporary Art Africa. Dus of u hier nu wel of niet verblijft; een bezoekje aan het dakterras of eronder gelegen museum is een must do wanneer u in Kaapstad bent

Zeitz MOCAA

The Silo is gelegen op een steenworp afstand van het V&A Waterfront. Niet alleen vindt u hier talloze restaurants en fijne winkeltjes, ook vertrekt hier de veerboot naar Robben Island. Het Zeitz MOCAA museum, het gloednieuwe museum voor hedendaagse kunst in Kaapstad, is het grootste kunstmuseum van Afrika. ‘Het Afrikaanse antwoord op Tate Modern, zo wordt deze tempel voor 21ste-eeuwse kunst nu al genoemd. (bron: NRC.next)

Een wirwar van kleuren

Het hotel is in een wirwar van kleuren gedecoreerd, die op een eclectische manier allemaal perfect bij elkaar lijken te passen. Chesterfields onder Egyptische kroonluchters, Perzische tapijten en brutale kleurkeuzes geven het hotel een weldadig karakter. De ramen, die van vloer tot plafond reiken, zijn ontworpen in de vorm van een graanpit en zijn zowel binnen, als voor de toeschouwers buiten de echte eyecatchers van het gebouw.

De 28 kamers zijn allemaal individueel ingericht en hebben tenminste één van de enorme ramen zodat u uitzicht heeft op de haven, de stad of de Tafelberg. Uw badkamer heeft zonder meer het beste uitzicht van de hele stad, of u nu in bad ligt of onder de douche staat!

Het ontbijt is een waar feest!

Executive Chef Veronica Canha-Hibbert en haar team toveren de meest prachtige combinaties op tafel voor het ontbijt, de lunch en het diner. U kunt de dag niet beter beginnen dan met een ontbijt in The Silo: nadat u een keuze heeft gemaakt uit een versgeperst sapje krijgt u een plateau met vijf lokale kazen, biologische vleeswaren, vers fruit, yoghurt en huisgemaakte granola. Maar pas op! Bewaar een plekje voor een keuze van het ontbijtmenu.

Ook voor het diner hoeft u het hotel niet perse te verlaten… Terwijl de avond over Kaapstad valt en de stad zich in lichtjes hult zit u hoog boven de grond te genieten van overheerlijke gerechten.

Topservice

Als onderdeel van The Royal Portfolio, een klein gezelschap van superluxe accommodaties waarbij service altijd voorop komt, is het logisch dat u hier een perfecte service kunt verwachten. Het is niet voor niets dat er al vele indrukwekkende awards zijn gewonnen door The Royal Portfolio. Het personeel van The Silo is attent en altijd op de achtergrond. Ze zijn er precies wanneer u ze nodig heeft maar dringen zich niet op. Of u zich nu in de bar op het dakterras begeeft, in de bibliotheek, de spa of het museum; u wordt hier altijd op uw wenken bediend.

Tripadvisor over The Silo

Vergelijkbare accommodaties in Zuid-Afrika