Een verblijf hier is zonder meer spectaculair

Ulusaba betekent 'de plek met weinig angst'. In lang vervlogen tijden stonden de Shangaan hier op de koppies op het perfecte uitzichtpunt. Ze kenden geen angst, en ook u leert hier in een mum van tijd de natuur en al haar gewoontes kennen. In 2016 werd Ulusaba uitgeroepen tot de allerbeste safarilodge van Afrika door Condé Nast Traveler US. Een verblijf hier is zonder meer spectaculair. 

Sabi Sand

Aan het wereldberoemde Kruger Park grenzen een aantal exclusieve particuliere wildparken. Sabi Sand is zo'n particuliere concessie en staat garant voor de meeste sightings van spectaculair wild. De Sabi rivier en de Sand rivier hebben het hele jaar door water waardoor de dieren hier ook in het droge seizoen kunnen komen drinken. Het is dan ook niet raar om hier in enkele dagen (of zelfs enkele uren) de Big Five te spotten. De leeuw, het luipaard, de olifant, buffel en de neushoorn kunt u hier zomaar in n gamedrive tegenkomen! Ook cheeta's, nijlpaarden, hyena's, krokodillen, nyala's en wilde honden zijn dieren die tot de verbeelding spreken en op regelmatige basis worden gezien. Als u de meeste dieren in een paar dagen al gezien heeft, kunt u eens proberen de gids te vragen een specifiek dier op te sporen en een tijdje te volgen. De interactie met andere dieren levert altijd weer onvoorspelbare taferelen op. 

Stijlvolle Lodge

Ulusaba is niet zomaar een safari lodge. Gelegen in één van de beste safarigebieden van Zuid-Afrika is deze lodge - eigendom van Sir Richard Branson - een toonbeeld van stijl, locatie en service. Ulusaba Rock Lodge ligt boven op een heuvel in zonder twijfel één van de mooiste settings van het Kruger Park. De lodge beschikt over verschillende kamertypes, die onderling verschillen qua luxe. Sommige kamertypes hebben een eigen plungepool. Bijzonder zijn ook de twee Cliff Lodges, die exclusief voor uw eigen gezelschap gereserveerd kunnen worden. In dat geval beschikt u over een eigen chef, die de heerlijkste maaltijden voor u bereidt.

Het is eigenlijk overbodig om te zeggen dat de twee gamedrives per dag hier uitstekend geregeld zijn. Wat Ulusaba onderscheidt is met name de tijd die u in de lodge kunt doorbrengen. Het personeel is exceptioneel in hartelijkheid, behulpzaamheid en service. Verder zijn de lodge en alle kamers bijzonder stijlvol. U heeft hier hoekjes genoeg om van de zon te genieten, een boek te lezen of een drankje te drinken. Ulusaba is ook één van de weinige lodges met een winkeltje waar lokale kunst beschikbaar is die afwijkt van het reguliere. Sir Richard Branson heeft ook een Virgin keten van fitness centres en dat blijkt ook hier. De modernste apparaten staan hier in een warmhouten zaal en er is ook een mogelijkheid voor schoonheidsbehandelingen. Dan zijn er zelfs nog twee tennisbanen met verlichting! Kortom, hier hoeft niemand zich te vervelen.

Family time

Een safari met het hele gezin is in Ulusaba uitstekend mogelijk. De Cub's Club is iedere dag een feestje voor uw kind(eren). Kinderen van alle leeftijden zijn welkom in Ulusaba Rock Lodge, en hier heeft uw kroost iedere dag keuze uit een uitgebreid programma vol leuke activiteiten. Kinderen vanaf zes jaar zijn welkom op safari, zijn ze jonger dan zorgen de rangers van de Cub's Club dat ze vermaakt worden terwijl u geniet van de Afrikaanse bush. En... kinderen tot 12 jaar verblijven gratis in Ulusaba! U vindt hier prachtige familie suites waar u een heerlijk verblijft zult hebben met uw gezin.

Tripadvisor over Ulusaba