Door: De heer en mevrouw Droog
Waar kan je beter terecht dan bij Talisman

Omdat wij 40 jaar getrouwd zijn hebben wij onze kinderen met partners en een klein kind, een baby, uitgenodigd om een korte reis door Zuid-Afrika te maken. Waar kan je dan beter terecht dan bij Talisman.

Wij vertrokken naar Johannesburg waar we gelijk bij het vliegveld een prima hotelovernachting hadden. Vriendelijke mensen en goed verzorgd, en wat heerlijk om na een lange vlucht in zo'n prachtige kamer te komen. 
De volgende ochtend vertrokken wij met een busje naar de Madikwe Safari Lodge, Lelapa, wat familie betekent. Hier zijn we drie dagen verwend door de mensen van de lodge en de rangers. En wat een overdaad aan wild hebben we gezien. Honderden zebra’s, veel giraffen, olifanten, genu’s, leeuwen, apen, vogels noem het maar op. Een wens van mij was om mijn kinderen mee op safari te nemen. Nu dat is goed geslaagd. Wat een geweldige ervaring.

Na de safari’s vlogen wij naar Kaapstad. Daar stond Rodney ons op te wachten. Een gids met veel geduld, wij hadden een baby van 7 maanden bij ons. We verbleven midden in Kaapstad in het Redcliffe House. Wat een welkom daar, champagne, rust midden in de stad, een prachtig huis. Grote kamers, badkamers, zelfs een speelhoek voor de baby was er gemaakt. Vanaf het terras uitzicht op de Tafelberg.
Vier heerlijke dagen in Kaapstad met een stadstour, en een tour naar Kaap de Goede Hoop, langs de pinguïns, het prachtige Kirstenbosch, de stranden en de zeehonden. Alles goed geregeld.

Na Kaapstad zijn we vertrokken met een eigen busje naar Babylonstoren. Dat is leuk daar, een wijnboerderij in werking. Wij verbleven in de suites, prachtige eigen cottage huisjes, helemaal in wit ingericht. Prachtig.
Ook het eten in restaurant Babel was een ervaring. Allemaal producten van eigen land. Het ontbijt vonden wij helemaal geweldig, kruidendrankjes, sapjes van fruit, noem het maar op, allemaal gezonde verse producten. Er is daar een kaasmakerij, wijnproeverij, slager en bakker. In de omgeving zijn er veel mogelijkheden om wijn te proeven.

Kortom, Talisman, Martine, jullie hebben onze wensen goed begrepen. Het was een perfecte reis.
Dank jullie wel.