Door: Else en Jan
Het was onze eerste kennismaking en het zal zeker niet de laatste keer zijn dat we dit prachtige land met zijn vriendelijke inwoners bezocht hebben.

Beste Martine,

Afgelopen zaterdag zijn we teruggekomen van een werkelijke fantastische reis naar Zuid-Afrika. Het was onze eerste kennismaking en het zal zeker niet de laatste keer zijn dat we dit prachtige land met zijn vriendelijke inwoners bezocht hebben. De 16 dagen waren voor zo'n eerste keer ruim voldoende om veel gamedrives en andere tochten te ondergaan.

Wij hebben niets aan het toeval overgelaten en ons geheel door jou laten adviseren nadat we natuurlijk wel hadden aangegeven wat onze wensen waren. Omdat er tijdens ons verblijf heel veel transfers waren geregeld was het best spannend om helemaal afhankelijk te zijn van de organisatie. Maar behalve dat we met twee uur vertraging vertrokken (KLM) is alles goed gegaan. De chauffeurs waren altijd op tijd, zelfs te vroeg. De meeste van hen konden tijdens de rit ook veel vertellen over hun land.

Wij hebben vier resorts bezocht, Makweti, Londolozi, Makakatana Bay Lodge en Rocktail Bay Lodge. Alle vier geweldig. Enorme grote comfortabele bedden. En alle vier een verschillende beleving. Om een voorbeeld te noemen, in Makweti Safari Lodge liep juist een gezelschap wrattenzwijnen bij het main deck. Ik dacht dat deze dieren erbij hoorden, maar dat bleek niet zo want later liepen er zebra's. 

In Londolozi werden we verrast door een impala die op ons pad stond toen we naar het main deck liepen. Overigens mag je daar 's avonds niet alleen naar je lodge en wordt je begeleid door een bewaker. Dit vanwege het wildebeestengevaar. In Makweti was onze eerste wild ontmoeting een drie meter lange python die vlak onze lodge door de tuin" gleed. Rocktail Bay lodge was heel bijzonder door zijn ligging. We konden in de verte de Oceaan zien en vooral horen. De muren van de lodge waren horren die wij ' s nachts niet lieten afdekken zodat het leek alsof je buiten sliep met alle geluiden van de wildernis om je heen. Alles bij elkaar een geweldige tijd om heel lang van te kunnen nagenieten. 

Else en Jan