Liefhebbers van oesters moeten het in het hart van de Tuinroute gelegen dorpje Knysa zeker niet aan zich voorbij laten gaan

Over de geschiedenis van Knysna is niet veel bekend maar ook hier hebben de Europeanen hun sporen achtergelaten. Pas in 1878 werd het dorpje op de kaart gezet, in de Karatara rivier werd goud gevonden, en door deze bijzondere ontdekking groeide het dorp in een rap tempo. Knysna is gelegen aan de Knysna Lagune, waar u prachtige boottochten op kunt maken. Het dorpje is erg levendig, en vele Zuid-Afrikaners vertrekken hierheen om vakantie te vieren. Door de bosrijke omgeving en het vele water rondom Knysna kunt u hier talloze activiteiten ondernemen.

Elk jaar wordt in Knysna eind juni/begin juli het Knysna Oyster Festival gehouden, een event waar duizenden mensen uit de wijde omgeving op afkomen. Het evenement duurt maar liefst tien dagen en heeft zijn naam te danken aan de vele oesters die er tijdens die dagen gegeten worden. Naast de oesters worden er veel sportactiviteiten georganiseerd, waarvan de Knysna Forest Marathon het bekendst is.