Johannesburg is aan het uitgroeien tot een wereldstad waarin verleden, heden en toekomst als een rode draad door uw bezoek lopen

Jarenlang werd een verblijf in Johannesburg tot een uiterst minimum beperkt. Er bestonden vele vooroordelen over de stad, maar gelukkig verdwijnen de negatieve gedachten steeds verder naar de achtergrond en is Johannesburg aan het uitgroeien tot een wereldstad waarin verleden, heden en toekomst als een rode draad door uw bezoek lopen.

Van township tot graffiti kunst

Apartheid, Nelson Mandela en SoWeTo zijn onlosmakelijk met Johannesburg verbonden. Een bezoek aan het Apartheid Museum en een fietstocht door de township vormen gegarandeerd enkele van de hoogtepunten van uw bezoek aan deze bruisende stad. Ga met een gids de straat op in het hippe Maboneng district, waar graffiti de straten tot een bont gekleurd geheel maakt en waar u veel kleine, trendy koffiezaakjes en winkeltjes vindt.

’s Werelds groenste stad

Wist u dat Johannesburg 's werelds grootste, door mensen geschapen bos is? Er staan uitzonderlijk veel bomen in deze stad. Ga eens een drankje drinken op één van de vele dakterrassen van de wolkenkrabbers in de luxe wijk Sandton en u ziet groen, overal! Door de wet die bebouwing van heuveltoppen verbiedt, is Johannesburg vanuit de lucht gezien bijzonder groen. Al deze begroeiing is niet geheel op natuurlijke wijze tot stand gekomen. Voordat de vondst van goud aan het einde van de 19e eeuw leidde tot de stichting van Johannesburg, was gras het enige dat echt wilde groeien hier. Bomen kwamen nauwelijks voor. De vondst van goud bracht hier echter verandering in, want de mijnindustrie die hiermee op gang kwam had grote behoefte aan bomen voor houtlevering voor het stutten van de mijnschachten en het stoken van de vuren voor de machines, verwarmingen en keukens. Niet alleen de mijnindustrie, ook de welvaart van de stad deed de vraag naar bomen toenemen. Er werden fruitbomen geplant, en bomen voor de ultieme beschutting en verkoeling tegen de hete zon. Vandaag de dag telt de stad 11 miljoen bomen, en vindt u hier meer verschillende boomsoorten dan in heel Europa tezamen...

Buurtmarkten

 De 'Neighbourgoods Markets' trekken veel locals en dat zorgt voor een gezellige sfeer. Sla het ontbijt in uw verblijf over en begeef u naar één van de marktjes bijvoorbeeld in Braamfontein. Op zondag geldt hetzelfde advies: sla het ontbijt over en begeef u naar Maboneng Precinct. Naast heel veel lekker eten en drinken, trendy mensen en een steengoede vibe, vindt u hier ook kunst en design.