Wild spotten vanuit de trein en al deinend op het ritme van de wielen van de rails genieten van het Afrikaanse landschap. Het lijkt een droom, maar is werkelijkheid wanneer u met Rovos Rail op reis gaat.

Wild spotten vanuit de trein en al deinend op het ritme van de wielen van de rails genieten van het Afrikaanse landschap. Het lijkt een droom, maar is werkelijkheid wanneer u op expeditie gaat op een van de fascinerende treinroutes van Rovos Rail. De luxe treinen van deze treinreisexpert kunnen we gerust een hotel op wielen noemen. Een deftige variant, met een elegante klassieke inrichting en een topverzorging als het gaat om eten en service. Pure luxe en verwennerij dus. Rovos Rail claimt zelfs de aanbieder te zijn van de meest luxe treinreizen ter wereld, en daar heeft deze treinreisexpert misschien wel gelijk in!

Rovos Rail heeft een indrukwekkende vloot locomotieven; de oudste stamt uit 1894. Elke locomotief heeft zijn eigen geschiedenis; vraag de crew gerust om het bijzondere verhaal. Achter de locomotief bevinden zich de observatiewagons, waar u het beste uitzicht op de buitenwereld heeft, en wagons speciaal ingericht om te eten en te ontspannen. De suites, die in lijn met de rest van het interieur in een klassiek thema zijn ingericht en zijn voorzien van een ensuite badkamer, bevinden zich in de overige wagons.

De morgen begint standaard met een voedzaam ontbijt. Een luide gong kondigt later op de dag de aanvang van de lunch en het diner aan. De maaltijden zijn van hoog niveau; ook al bevindt u zich in een trein, de ingrediënten zijn altijd vers. Een goede wijn bij het eten is ook inbegrepen. Net zo belangrijk als wat u binnenin de trein aantreft, is hetgeen wat u buiten kunt verwachten. Schitterende landschappen, een kudde impala's die voor de trein uitrennen; het is en blijft een bijzonder gezicht.

Er worden onderweg ook uitstapjes gemaakt. Er zijn met Rovos Rail meerdere routes in Zuid-Afrika mogelijk. Een driedaagse route tussen Durban en Pretoria, via de Drakensberg, de 'battlefields' en het Nambiti Reserve in KwaZulu Natal, of een trip tussen Pretoria en Kaapstad behoren tot de mogelijkheden. Heeft u de smaak te pakken en wat langer de tijd, dan is de tweeweekse reis tussen Kaapstad en Dar es Salaam in Tanzania, via Zimbabwe en Zambia, echt iets om aan uw wensenlijst toe te voegen.