Geplaatst op
Gelezen: 111

V andaag (14 januari) vlieg ik naar Bangkok voor een studiereis door Thailand. Ik ben zo benieuwd wat er allemaal veranderd is en welke nieuwe dingen ik voor Talisman ga ontdekken! Ik hou jullie tijdens mijn reis graag op de hoogte en zal hieronder alvast mijn reisschema uitlichten. Tot volgende week!

Het resort ligt aan één van de mooiste baaien van Thailand!

14 - 15 januari

Vandaag (14 januari) vlieg ik van Amsterdam naar Bangkok waar ik 15 januari aan zal komen. In Bangkok verblijf ik in The Lit Hotel, een schitterend designhotel gelegen in het stadshart van Bangkok. Na het inchecken wordt ik opgehaald door de lokale agent voor een inspectie in het urban design Sofitel So Bangkok hotel waarna de gids mij een tour door de stad geeft.

16 januari

Ik word vroeg in de ochtend opgehaald door de lokale agent die mij af zal zetten op het treinstation van Bangkok. Ik reis met de trein van Bangkok naar Ayutthaya! Eenmaal in Ayutthaya wordt ik opgehaald door een TukTuk en naar het historische park gebracht voor een bezoek aan de tempels en ruïnes.

In de middag zal de gids mij meenemen naar de lokale markt waar ik wat lokale lekkernijen kan proberen, mmmmmm! Na dit bezoek stap ik op de fiets en leg ik samen met de gids een route van 10km af langs alle hoogtepunten van het historische park. ’s Avonds ga ik aan boord van een boot die mij alle hoogtepunten van Ayutthaya vanaf het water laat zien terwijl ik ga genieten van een diner! Ik overnacht vannacht in hotel Sala Ayutthaya.

17 januari

Vandaag sta ik vroeg op, ik heb om 08:00 uur namelijk al een inspectie bij Hotel Iudia. Na deze inspectie vertrek ik naar Kanchanaburi. In deze plaats inspecteer ik een aantal hotels en Elephant World, een authentieke olifantenopvang waar olifanten worden gebracht die nergens anders meer kunnen leven. De opvang ligt in een prachtig stukje natuur, de perfecte leefomgeving voor olifanten. Aan het einde van de dag wordt ik naar mijn verblijf voor de nacht gebracht: The Float House! Een bijzondere accommodatie gebouwd op het water.

18 januari

Na het ontbijt vertrek ik naar het Khmer tempel complex Wat Prasat Muang Singh. ’s Middags brengt de gids mij naar het vliegveld van Bangkok en vlieg ik naar Phuket. Hier land ik aan het einde van de middag en wordt ik naar het moderne hotel Twinpalms Phuket gebracht waar ik deze nacht zal verblijven. Dit stijlvolle en intieme hotel ligt vlakbij Surin Beach, een rustig en ongerept strand waar geen strandstoelen zijn toegestaan (het hotel verzorgd handgemaakte matjes, luxe kussens en handdoeken voor op het strand).

19 januari

Vandaag sta ik vroeg op en heb ik een dag vol hotelinspecties op de planning staan. De laatste inspectie vindt plaats in het Pullman Khao Lak Hotel waar ik ook gelijk blijf voor de overnachting. Het hotel ligt aan een prachtig ongerept zandstrand en grenst aan de donkergroene jungle.

20 januari

Ik word om 08:00 uur opgehaald voor mijn transfer naar Elephant Hills Camp. Na een inspectie in dit kamp ga ik aan boord van een boot die mij over het meer vaart op weg naar een middag hiken door de jungle van Khao Sok National Park. Dit park maakt deel uit van het grootste tropische regenwoud van Thailand. ’s avonds slaap ik in het park in een Rainforest Camp.

21 januari

Vandaag vroeg uit de veren voor mijn ochtend safari in de jungle! Na deze tour ontbijt ik in het kamp en wordt ik met de boot weer terug gebracht naar de Ratchaprapa Pier. Ik stap over op een andere boot die mij naar de luxe schuilplaats ‘The Paradise Koh Yao‘ brengt voor een inspectie en lunch. Hierna ga ik naar The Naka Island, een prachtige hideaway in de idyllische Phang Nga Bay, waar ik na mijn inspectie blijf voor de nacht.

22 januari

Om 09:00 wordt ik opgehaald en heb ik een transfer naar Point Yamu by COMO voor een hotelinspectie. Vanuit daar neem ik deel aan de tour Phuket Heritage. Tijdens deze tour maak ik kennis met de ‘street foods’ van Phuket. In de middag heb ik een transfer naar The Racha Resort waar ik een inspectie en overnachting op de planning heb staan. Het eiland Koh Racha Yai is een nog onontdekt paradijs op ongeveer een uur varen ten zuiden van Phuket. Het resort ligt aan één van de mooiste baaien van Thailand.

23 januari

Vandaag breekt mijn laatste dag in Thailand aan. Er staan nog wat hotel inspecties op de planning waarna ik om 18.00 uur afgezet wordt op Phuket Airport voor mijn vlucht terug naar Amsterdam.