Geplaatst op
Gelezen: 941

N a 6 weken Argentinië laten we je graag zien wat voor beeld dit mooie land ons geeft. Van het bruisende Buenos Aires, ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd, naar de groene uitgestrekte velden en prachtige zonsondergangen in de Pampas. Na de Pampas vlogen we naar het hooggelegen Mendoza, waar je de lekkerste Malbec kunt proeven en uitkijkt over de wijnvelden met uitzicht op het Andes gebergte. Dit is de reis die we tot nu toe hebben gemaakt.

Het beeld wat we krijgen bij alles wat we gezien en beleefd hebben is in drie woorden te omschrijven; Passie, liefde en schoonheid.

Passie

De passie voor wijn, de geschiedenis van het land en de tango dans zijn slechts enkele voorbeelden van wat we hebben gezien.
Bijvoorbeeld hoe de general manager van een wijngaard vanuit liefde en passie voor zijn vak ons verteld hoe het proces van het maken van wijn verloopt. Tussendoor laat hij ons wat druiven van de nieuwste oogst proeven en kan hij voorspellen of het wel of geen hoge kwaliteitswijn gaat opleveren. De twinkeling in zijn ogen bij het vertellen over zijn passie is fantastisch om te zien. En de jaren lange ervaring in het maken van wijn straalt ervan af.
 
Maar ook de Argentijnse gids die ons op de fiets Buenos Aires heeft laten zien en uitleg gaf over de historie van de stad, over de dictaturen die er zijn geweest, de economie en hoe de mensen leven in de stad. Zoveel mooie en interessante verhalen. Hij vertelde het in een prachtige verhaalvorm, vanuit zijn passie voor Argentinië, wat het nog levendiger maakte.
 
En dan de professionele tango dansers die we kort voor een grote tango voorstelling even hebben mogen ontmoeten in de coulisse van het theater. Het is topsport wat ze uitvoeren. Prachtig om te zien hoe toegewijd en gepassioneerd deze mensen zijn aan de tangodans.

Liefde

We kunnen veel leren van de Argentijnen als het om de liefde gaat. De Tango dans is een afspiegeling van hoe de liefde zich toont in Argentinië. De man maakt de vrouw het hof en geeft haar ruimte om te stralen. Er zijn veel liefdes verhalen die we lezen en horen. Mooie maar soms ook tragische verhalen, zoals van Evita.
 
De liefde voor familie zien we ook overal terug. Wekelijks eten families met elkaar, meestal een Asado (typisch Argentijnse BBQ). Zelf hebben we de sterke familiebanden van dichtbij meegemaakt tijdens ons verblijf in een Bed & Breakfast in Mendoza. Voor Tino zijn verjaardag organiseerde de familie van de Bed & Breakfast spontaan een Asado. We kregen stevige omhelzingen en felicitaties volop. Een onvergetelijke liefdevolle ervaring.

Schoonheid

De mensen in Argentinië zijn mooi. Je kunt zien dat er veel aandacht wordt besteed aan uiterlijke verzorging. Maar ook de schoonheid van de natuur, de magische zonsondergangen, groene uitgestrekte velden, steden vol met prachtige bomen en parken waarin standbeelden staan te pronken. De begraafplaats waar het lijkt alsof je door Rome loopt, zo mooi.

Kortom, dit alles is wat Argentinië ons tot nu toe heeft gebracht. Het heeft ons geïnspireerd en we hebben het in een korte video weergegeven. Laat je inspireren en wie weet wordt ook jouw volgende bestemming Argentinië.

Bekijk hier de inspiratie video:En wil je nog meer reisinspiratie? Abboneer je dan op het Youtube kanaal van Talisman en
check het Talisman travel design kanaal op Instagram & Facebook.

Geniet van je dag, volg je dromen en tot volgende week. Adios!


Tino & Angela
Dutch Nomad Couple