Geplaatst op
Gelezen: 1094

W il ik mijn eigen privéstrandje om ’s ochtends heerlijk met mijn voeten in het zand van een kopje koffie te kunnen genieten of wil ik mijn eigen privédek om vanaf te springen als ik een school barracuda’s of een schildpad voorbij zie zwemmen? Een lastige keuze, maar wat een heerlijk dilemma om te hebben…..!

Wil je vanuit je privé zwembad uitkijken op je privéstrand of over de wijde oceaan?

Op basis waarvan maak je dan een bepaalde keuze? Het hangt er helemaal van af. Van jezelf, van jouw wensen en van welk resort je gaat verblijven. De kosten zullen soms ook bepalend zijn. Het scheelt soms wel honderden euro’s per nacht en dus duizenden euro’s op een totale vakantie. Veel mensen denken dat de Water Villa’s prijziger zijn, maar wist je dat in Six Senses Laamu de Water Villa’s juist voordeliger zijn?

Mijn persoonlijke voorkeur heeft de Beach Villa. Het gevoel van met je blote voeten in het warme zand stappen na een heerlijk lange nacht geslapen te hebben - met twee zoontjes onder de twee jaar oud is dit tegenwoordig een zeldzaamheid – en dan met je kopje verse gemberthee vanaf je luie bank op de veranda uit te kijken op je door groene planten omgeven privétuintje is moeilijk te overtreffen. Normaal hou ik niet zo van zand, maar dat is vooral schoonmaak gerelateerd. Maar als je villa toch dagelijks wordt schoongemaakt…. Dan ben ik ook de moeilijkste niet. Nog een voordeel van een Beach Villa is dat je geleidelijk het water in kunt lopen. Vanuit je Water Villa is het ‘plons’ en daar is niets geleidelijks aan.

Op de Malediven heb je waarschijnlijk nog meer tijd om te relaxen dan op welke andere bestemming dan ook. Dus de vraag die je eigenlijk wilt beantwoorden is hoe je je vrije tijd wilt doorbrengen. Waarschijnlijk met een heerlijk glas gekoelde Pinot Grigio -zonder ijsklontjes, want dat kan echt niet - of een glas vers vruchtensap. Dit smaakt wel een stuk beter vanuit je eigen zwembad. Dus de vraag is eigenlijk ‘Wil je vanuit je privé zwembad uitkijken op je privéstrand of over de wijde oceaan?’. En als je echt niet kunt kiezen, dan doe je toch gewoon allebei. Of je komt nog eens terug. Want dat je terug wilt naar de Malediven, dat staat als een Villa boven water.