Geplaatst op
Gelezen: 519

D e meeste mensen die bij Talisman werken zijn reizigers pur sang. Tot die groep mag ik mezelf ook rekenen. Buiten of binnen Europa, het liefst zo veel mogelijk en naar plaatsen waar ik nog nooit ben geweest. Zuid-Afrika is voor mij een land waar ik nooit op uitgekeken raak. Al tientallen keren heb ik deze bestemming mogen bezoeken (en ik ben me van dit voorrecht bewust!) maar iedere keer bekijk ik het weer door een nieuwe bril. De afgelegen wegen in de Oostkaap, de enorme vlaktes in Limpopo of juist de hele wereld in een notendop in de Westkaap.... In dit land raak je nooit uitgekeken.

Een safari is een absolute beleving hier, in een omgeving die zo anders is dan de bush in het Kruger of de Savanne in het noorden!

Na een groot reisevenement in Durban, Kwazulu Natal, werd ik uitgenodigd voor een verblijf in Phinda Private Game Reserve gecombineerd met een net geopend resort in Mozambique. Zeg daar maar eens nee tegen!

Phinda Private Game Reserve

Phinda Private Game Reserve staat wereldwijd bekend om haar topniveau. In accommodatie, maar vooral in rangers en trackers. En dat zijn precies de factoren die het verschil maken op een safari. Zoals op iedere safari ga je op zoek naar de 'Big Five' maar het verschil zit em in de zoektocht. Zoek je naar olifanten, maar spot je tussendoor een schorpioen of schildpad dan moet je hier je gasten op kunnen wijzen en ze hier een interessante uitleg over geven. Bij Phinda gebeurt dat. Een safari is een absolute beleving hier, in een omgeving die zo anders is dan de bush in het Kruger of de Savanne in het noorden!

Ik verbleef in de Phinda Forest Lodge. Helemaal mijn stijl; luxe retreats opgetrokken uit glas en hout, verscholen tussen de bossen. Nieuwsgierige antilopen zijn hier je enige toeschouwers! Het was jammer dat ik hier maar twee nachten verbleef. In de avonden hoor je hier een koor van insecten, zij zorgen voor de slaapliedjes en verzekeren je van een goede nachtrust.

Na twee nachten in Phinda Forest was het tijd om over land naar Mozambique te reizen! Een avontuur, je rijdt door kleine nederzettingen en een prachtige omgeving. Een stop bij de grens, stempels halen voor Mozambique en dan ben je eigenlijk al bijna op je eindbestemming.

White Pearl Resorts

De suites van White Pearl Resorts zie je bijna niet als je aan komt, want het eerste waar je ogen naartoe worden getrokken is de zee. De blauwe oceaan met schitteringen van de zon die weerkaatst worden door het water.

Alles bij White Pearl Resorts is beach-chic. Wit met hout, geinige accessoires en eindeloze raampartijen die het uitzicht over de omgeving bieden. Mijn suite was al precies zo. 's Avonds sliep ik met de deur open, zodat ik het ruisen van de oceaan kon horen. Want slapen, dat lukt hier wel! Na een dolfijnen-cruise en een lange wandeling over het strand ben je wel toe aan een dutje op het strand, gevolgd door een verfrissende cocktail in de bar. Hier deel je helemaal zelf je dag in, vakantie zoals vakantie hoort te zijn.