Geplaatst op
Gelezen: 532

D eze week laten we het verschil zien tussen het moderne en authentieke gedeelte van de metropool Santiago, Chile. We staan op het hoogste gebouw van Zuid Amerika en we lopen door de kleurrijke oude straten van een opkomende wijk, waar veel hippe cafés en restaurants te vinden zijn. Kom met ons mee!

Op Avenue Italia worden we verrast met mooi gekleurde panden en de geur van gebrande koffie. Heerlijk!

Moderne gedeelte

In het noord westen van Santiago lopen we via een mooi aangelegd park richting het hoogste gebouw van Zuid Amerika; Costanera Centre. Wel 300 meter hoog! 

Met de taxi is het gebouw goed te bereiken, maar een mooie wandeling door het park is zeker de moeite waard. Er staan moderne beelden en het ligt aan een ruig stromende rivier. 

Bij de ingang kopen we tickets voor Sky Costanera, waarop we vervolgens met de lift in twee minuten naar de 62ste verdieping vliegen. We stappen uit de lift en WOW! Een magnifiek uitzicht! Prachtig! 

Waar je ook in Santiago bent, vanaf ieder punt zie je het gebouw. Het steekt overal bovenuit en schittert als een pronkstuk in de zon. Nu staan we op de bovenste verdieping te genieten van het panorama uitzicht op deze machtige stad. Met daaromheen het massieve Andes gebergte. 

In het gebouw bevindt zich ook het grootste winkelcentrum van Zuid Amerika. Je kunt er prima shoppen en 's middags van een heerlijke lunch genieten. Er zijn veel goede restaurants.

Authentieke gedeelte

We verblijven in de wijk Barrio Lastarria. Deze wijk staat bekend om de muurschilderingen, kunst, vintage- en boekenwinkels. Het is authentiek vanwege de mooie oude panden in art-deco stijl, oude ambachten zoals meubelmaken en de parken staan vol met oude bomen en palmen. Een hipster buurt waar je mensen met een 'coffee to go' naar de metro ziet lopen of op vintage racefietsen voorbij ziet komen. De sfeer in de straten is gezellig en relaxt. Fruit stands, straat verkopers en volle terrassen. 

Van Barrio Lastarria rijden we met de taxi naar Barrio Italia. Op Avenue Italia worden we verrast met mooi gekleurde panden en de geur van gebrande koffie. Heerlijk! Achter de gekleurde gevels ontdekken we patio's met boutique winkels en terrasjes. 

In het hart van Barrio Italia lopen we naar binnen bij een van de beste coffeeshops van Santiago, Café de la Candelaria. Het bevindt zich in een oud gerestaureerd huis dat een herkenningspunt is geworden in de Barrio Italia. In dit café wordt koffie geïmporteerd uit landen als Brazilië, Nicaragua en de Dominicaanse Republiek, elk met een volle smaak en een weelderige geur die de zintuigen prikkelt. Tijd voor een heerlijk kopje koffie met huisgemaakte patisserie. 

We sluiten de dag af met de lekkerste wafel van Santiago bij 'Buffalo Waffles' in Barrio Lastarria. 

Zie meer van het contrast tussen het moderne en authentieke gedeelte van Santiago in het nieuwe vlog en ontdek wat een rijke stad het is. In alle opzichten! 

Klik op deze link en bekijk de video:Tips op een rijtje:

Buffalo Waffels: http://www.buffalowaffles.cl/

Costarera Centre: http://mall.costaneracenter.cl/sky 

Cafe La Candelaria: http://cafedelacandelaria.cl/ 

Barrio Lastarria: http://www.barriolastarria.com/ 

Barrio Italia: http://www.barrioitalia.com/ 

 

Wil je nog meer reisinspiratie? Check dan het youtube kanaal van Talisman: https://www.youtube.com/user/Talismantraveldesign

Geniet van je dag, volg je droom en tot volgende week. Adios!

 

Tino & Angela, 

Dutch Nomad Couple