Geplaatst op
Gelezen: 163

U kunt het hele jaar door naar de Malediven voor een bijzondere duik- of strandvakantie. Het zicht onder water kan variëren van 15 meter tot wel 50 meter! Tijdens het regenseizoen heeft u bij sommige atollen grote kans om mantaroggen en walvishaaien te spotten. Doordat de regen veel plankton aantrekt komen deze bijzondere dieren richting de oppervlakte om zich hieraan te goed te doen.

Erg spectaculair is de onderwatervilla van Conrad, een verblijf dat u uw hele leven bij zal blijven!

North Ari en South Ari Atol

De North Ari en de South Ari Atol bieden uitstekende mogelijkheden om roggen en walvishaaien te spotten tijdens uw duik- of snorkelavontuur! In december en januari is het water hier op zijn helderst maar in de maanden juni t/m september heeft u het meeste kans op het spotten van een mantarog of walvishaai. Moofushi is één van de Talisman favorieten die u als thuisbasis kunt gebruiken. Erg spectaculair is de onderwatervilla van Conrad, een verblijf dat u uw hele leven bij zal blijven.

Gaafu Dhaalu Atol

Het koraal is op zijn allermooist in de Gaafu Dhaalu Atol. Hier liggen het Park Hyatt en Como Maalifushi, twee typisch Talisman resorts. Het duiken of snorkelen hier is een kleurrijke beleving. 

Baa Atol

In de Baa Atol ligt het Anantara Kihavah, bekend om de spectaculaire onderwaterwereld en het snorkelen of duiken met de manta roggen. De kans hierop is het grootst in de maanden juni t/m november. Het hele jaar door zijn hier overigens dolfijnen te zien, soms in grote aantallen tegelijk. Prachtig om te mogen aanschouwen. 

North Ari Atol

Talisman specialist Karin dook het water in bij het W op de Malediven, op de North Ari Atol. Dit was een prachtige ervaring. ‘Gekleurd koraal, heel veel nieuwsgierige vissen en kristalhelder water….Dat gaat toch nooit vervelen?’