Geplaatst op

V orig jaar april reisde onze bestemmingsspecialist Ingrid Verzijl af naar Thailand. Hier inspecteerde zij heel veel accommodaties, om te zien of deze nog voldeden aan het 'Typisch Talisman' label.

Het zwembad is ook heel mooi. Het ligt hoog waardoor je een spectaculair uitzicht hebt over de stad.

Kleinschalig, goede service, bijzonder design, unieke ligging... het zijn enkele voorbeelden van criteria die daarbij werden gehanteerd. Hieronder haar top-lijst! Laat het ons dus vooral weten als je voornemens bent naar Thailand af te reizen. We hebben enorm veel suggesties!

Chiang Mai Yaang Come Village

Yaang Come Village - Chiang Mai

Ingrid vertelt: 'Ik vind dit toch nog steeds de leukste boutique accommodatie in Chiang Mai.

Hier raad ik de Deluxe kamer, familiekamer of suite aan. Sowieso zijn alle kamers in het Yaang Come Village in een typische Thaise-stijl en zeer kleurrijk ingericht.

Het Yaang Come Village ligt ook nog eens op korte loopafstand van de nachtmarkt in het bruisende Chiang Mai. Ideaal!'

Chiang Mai Anantara Chiang Mai

Volgens Ingrid: 'Voorheen was dit de Chedi Chiang Mai. De sfeer is niet veel veranderd en het blijft voor mij één van de beste keuzes in de stad. De kamers van Anantara Chiang Mai zijn erg mooi en de suites hebben veel meerwaarde, ze zijn groter en hebben exclusieve toegang tot de Khasara Lounge. In deze lounge is de check in en heb je een afternoon tea als gast van de suite.

Het zwembad ligt mooi aan de rivier en het gebouw van het restaurant is het voormalige Britse Consulaat. De authentieke sfeer van het gebouw is nog in tact en hierin zijn de restaurants gelegen. De specialiteit voor het diner is Indiaas omdat ze twee Indiase koks hebben, maar uiteraard worden er ook Thaise gerechten geserveerd.'

Phuket Anantara Phuket

Ingrid vertelt: 'Dit resort vond ik bij binnenkomst van de lobby al mooi! Wat een prachtige tuinen zeg. Hierin liggen alle villa’s verspreid en het hele resort is gebouwd om een grote lagune met waterlelies.

Alles bij Anantara Phuket is ontworpen in een typisch Thaise stijl en de villa’s hebben volledige privacy. Daarnaast beschikken alle villa’s over een Nespresso apparaat en een docking station. De koffie wordt dagelijks (en kosteloos) bijgevuld.

De spa is ook gelegen te midden van het groen. Prachtige behandelkamers en deze stralen ook echt rust en luxe uit.

Leuk is ook dat er fietsen beschikbaar zijn op het terrein van het resort. Je hebt allemaal stations waar je de fietsen dan weer kunt stallen. Het idee is dat je dan gemakkelijk van A naar B kunt fietsen in het resort.'

Koh Samui Six Senses Samui

Ingrid: 'Ik vond Six Senses Samui een erg mooi resort en natuurlijk één van de beste op het eiland. Er zijn mooie (Pool)villa’s met veel privacy en rust en een hele goede service zoals je van Six Senses mag verwachten. Daarnaast heeft het resort een mooie ligging en ook de restaurants hebben een prachtig uitzicht. Het restaurant “Dining on the Rocks” is erg bekend, heel romantisch met een hele mooie setting voor een diner.

Het resort is rustig gelegen, maar in ongeveer 20 minuten ben je op Chaweng, in 10 minuten in Bo Phut en in ongeveer 5 minuten in Cheong Moon.'

Koh Samui Napasai

Ingrid zegt: 'Dit resort is één van mijn favorieten. De sfeer is goed, mooie locatie, veel activiteiten en geschikt voor zowel gezinnen als koppels. Er zijn ook veel watersporten direct op het strandje, deze worden aangeboden door Napasai zelf. Het strandje is klein maar wel mooi en het resort ligt helemaal op zichzelf.

De cottages zijn allemaal ingericht met veel hout en in typisch Thaise stijl.

In een ander gedeelte van het resort liggen de residences. Dit zijn grote huizen met meerdere slaapkamers, een eigen zwembad en huiskamer. Via een looppad aan de voorkant van de residences kun je naar het hoofdgebouw, het algemene zwembad en de restaurants lopen.

Achter het hoofdgebouw ligt een groot terrein waar een kruidentuin is, een soort kinderboerderij, tennisbanen en op dit terrein worden ook kooklessen gegeven. Heel erg leuk om een beetje te wandelen als je met kleine kinderen bent.

Het is een rustig verblijf maar wel met veel mogelijkheden.'

Hua Hin Let's Sea Hua Hin

Let's Sea Hua Hin ligt iets buiten het centrum maar wel op een leuke locatie. Er ligt een weekendmarkt vlakbij en je zit zo in het centrum.

De kamers zijn trendy ingericht met veel kleur en de badkamers zijn ook heel prettig. Het linnengoed van de bedden is van hoge kwaliteit en met name de kleine details in de kamers zijn heel grappig.

Het eten en drinken hier is echt heel goed! Dus lekker eten in een leuk, gezellig restaurant zowel overdag als ’s avonds.

De spa is klein, maar wel prima. Leuk gedaan met soort glazen ruimte met veel begroeiing. Als je daar een behandeling hebt dan lijkt het net of je in de natuur bent.

De Studio Pier kamers liggen beneden en de Moondeck Suites boven. De kamers liggen in kleine blokken. Voordeel van de Studio Pier is directe toegang tot het zwembad. Maar de Moondeck Suites hebben weer een eigen dakterras.'

Bangkok SO Bangkok

Ingrid: 'Heel leuk! Heel trendy, design hotel. Prachtige restaurants en een bijzonder ontwerp. Alle kamers hebben een eigen thema (water, hout, metaal, aarde).

De kamers bij SO Bangkok behoren niet tot de standaard hotelkamer, deze kamers hebben allerlei moderne snufjes en grappige verborgenheden. Maar dat maakt het juist origineel!

Het zwembad is ook heel mooi. Het ligt hoog waardoor je een spectaculair uitzicht hebt over de stad.'

Bangkok The Lit Bangkok

Volgens Ingrid: 'Ik was erg enthousiast over dit hotel. De kamers zijn mooi en bijzonder, het restaurant is prima, lekker zwembad, mooi en uitgebreide spa, fitnessstudio en de locatie is erg leuk. Je loopt zo naar het Ma Boon Khring Center en alle winkelcentra eromheen.

Ik vond de verschillende kamertypen allemaal erg leuk. Ze zijn gewoon allemaal net anders in lay out, maar allemaal met een eigen charme. De Triple Deluxe kamer is voor drie personen en heeft ook echt drie volwaardige bedden. Ook erg mooi!

Je hebt bij het zwembad ook een stoomruimte, douche en kluisjes. Handig bijvoorbeeld als je een late check out hebt maar niet de kamer wil vasthouden.'