Geplaatst op
Gelezen: 159

M iddenin de Indische Oceaan, op ongeveer 850 voor de oostkust van Madagaskar, ligt Mauritius. Door de unieke ligging heeft dit eiland een intrigerende mix van Aziatische en Afrikaanse invloeden. Dit zie je duidelijk terug in de bevolking; een smeltkroes van verschillende culturen. Maar de grootste attractie van het eiland zijn natuurlijk de prachtige stranden het altijd heerlijke klimaat.

Alles is tot in de puntjes verzorgd bij het Four Seasons at Anahita.

Met het enorme aanbod aan resorts op Mauritius, is het lastig een keuze te maken. Er is op dit eiland gelukkig voor ieder wat wils te vinden. Ga je op huwelijksreis dan adviseer ik natuurlijk een heel ander resort dan wanneer je met de familie reist. In dit gigantische aanbod, heb ik natuurlijk wel mijn favorieten. Mijn top 3? Die zie je hieronder!

1. The Oberoi Mauritius

The Oberoi is een klassiek maar prachtig romantisch resort, gelegen aan de westkust van Mauritius. De kamers hebben hemelbedden en marmeren badkamers. Maar ga je hierheen, dan zal ik altijd de villa's met eigen zwembad adviseren. Deze hebben een prachtige tuin of uitzicht op het strand!

2. Four Seasons at Anahita

Een knalblauwe lagune met daar omheen een weelderig mangrovebos. Alles is tot in de puntjes verzorgd bij het Four Seasons at Anahita. Dit resort gelegen aan de oostkust van Mauritius beschikt over een top service, mooie kamers en villa’s en uitgebreide faciliteiten. Deze accommodatie is toegevoegd aan mijn lijstje van ultieme strandresorts in verband met de zeer goede 18-holes golfbaan die je een prachtig uitzicht over de oceaan geeft!

3. Sofitel So Mauritius

Aan de rustig gelegen zuidkust van Mauritius vindt u het kleinschalige Sofitel So Mauritius. Een resort met bijzondere architectuur en design. Sofitel So behoort tot mijn absolute favorieten omdat ze unieke spa behandelingen hebben hier. Het uitgebreide spa menu is het proberen waard!