Geplaatst op
Gelezen: 543

O p deze plek aan het einde van de wereld rijd je over eindeloze wegen waar sporadisch iemand je tegemoet komt en verkeerd rijden eigenlijk niet mogelijk is, Ruta 9 is de enige weg die je van Puerto Natales naar Torres del Paine of Argentinië brengt.

Diep zwarte bergen met witte toppen zie je terug in de donkere muren met fris witte kozijnen.

Het is opvallend wanneer je aankomt in Puerto Natales. De huizen in het dorp zijn gemaakt van aluminium golfplaten en houten wandjes, niet echt de bouwstijl die je verwacht in dit koude klimaat waar je het hele jaar door winterse uitspattingen kunt verwachten. Een belangrijke reden hiervoor: het is niet eenvoudig om zware bouwmaterialen aan het einde van de wereld te krijgen. Ook qua architectuur vind je hier geen hoogstaande uitingen van creativiteit, of het moet de variatie in de kleuren van de huizen zijn.

Remota is dan ook een verrassing voor ons. Het hotel, dat net buiten het dorp ligt, is opvallend. Het past in het landschap en tegelijk ook niet door het moderne karakter en strakke bouwstijl. De architect heeft het zo ontworpen dat het één is met de omgeving van Patagonië. Diep zwarte bergen met witte toppen zie je terug in de donkere muren met fris witte kozijnen. Zoals de overweldigende bergen geen horizontale of verticale lijnen vertonen, zo zal je dit ook niet zien in het ontwerp van Remota.

Je zult het zelf ervaren wanneer je hier in Patagonië bent, de natuur voelt soms koud en grillig aan, het andere moment waan je jezelf in de warmte van een mooie frisse lentedag. Dit is ook wat we voelen in Remota. Dat klinkt wellicht wat vreemd, toch is het de architect gelukt. De hotelkamer voelt warm, fris en geeft je dat energieke gevoel van een nieuwe dag. De authentieke ponchos van zuiver wol aan de muur, geflankeerd door de goudgele boomstammen waarmee de badkamer is opgetrokken, maken dit gevoel in ons los.

In de gangen van het hotel en lopend richting het restaurant, herken je de ruimtelijke en weidse omgeving. Glooiend, soms stijl, zachtgroen met overheersend grijs en de onmiskenbare geur van een brandend vuur. Met natuurlijke materialen, inheemse beelden en stoere attributen maken de verschillende woonkamers, op de gesplitste verdiepingen, levendig.

Waar je ook bent in dit hotel, het zonlicht straalt altijd op een verrassend manier naar binnen en terwijl je geniet van de lokale gerechten is het moeilijk om je aandacht niet af te laten leiden door het natuurlijke schilderij dat zich buiten steeds op andere manieren aan je toont.

Toch staat deze haast poëtische beschrijving van een bijzonder hotel in schril contrast met de kracht en de emoties die Patagonië in ons los heeft gemaakt. Die dichterlijke woorden bewaren we voor volgende week. We nodigen je uit om de video te bekijken die we deze week gemaakt hebben en in beeld brengt wat we zojuist geprobeerd hebben in woorden te vatten. Ook zin om dit eigenzinnige hotel te ervaren en Patagonië te ontdekken? Wanneer je deze pagina bekijkt vind je een Typisch Talismanreis naar Chileens Patagonië.

Wil je nog meer reisinspiratie? Check dan het youtube kanaal van Talisman: https://www.youtube.com/user/Talismantraveldesign 

Geniet van je dag, volg je droom en tot volgende week. Adios!

Angela & Tino

Dutch Nomad Couple