Geplaatst op
Gelezen: 688

A ls je aan Argentinië denkt, denk je aan de tango, de gaucho's, asado en natuurlijk ... Wijn, veel goede kwaliteitswijnen. We hebben de pampa's verlaten en zijn naar Mendoza in het noordwesten gevlogen, de wijnkelder van Argentinië.

Hoewel de belangrijkste toeristische attracties hier de wijnproeverijen zijn, moet je deze vallei ook bezoeken voor de waanzinnige zonsopkomsten.

De regio Mendoza staat bekend om de vele wijnhuizen, bodega's in het Spaans. We zullen verschillende lekkere wijnen proeven en we zullen aan het einde van dit blog delen welke wijn onze persoonlijke favoriet is ...

De belangrijkste regio's van Mendoza, waar je de wijngaarden en wijnhuizen vindt, zijn Luyan de Cuyo, de regio Maipu en Valle de Uco. In onze eerste week in Mendoza ervaren we Valle de Uco, een ongelooflijk mooie vallei. Dit wordt bewezen op het moment dat we deze vallei binnenrijden, na ongeveer 1,5 uur rijden van Mendoza.

Even geen wijn...

Hoewel de belangrijkste toeristische attracties hier de wijnproeverijen zijn, moet je deze vallei ook bezoeken voor de waanzinnige zonsopkomsten. De hoge Andes-toppen, tot 7000 meter, worden in de vroege ochtend vuurrood. En deze hoge pieken nodigen ons ook uit om een hike te maken. Via een schitterende route over een onverharde weg stoppen we om onze hike te starten. Langs een frisse en kristalheldere bergbeek lopen we richting een waterval die vanuit de massieve bergwand voor ons lijkt te ontsnappen.

Een unieke vallei

Vanwege de hoogte van deze vallei, ongeveer 1200 meter boven zeeniveau en het feit dat ze ’net’ 25 jaar geleden zijn begonnen met de productie van wijnen in Valle de Uco, produceren ze hier wijnen van de hoogste kwaliteit. Daarnaast is het woestijnklimaat een voordeel dat niemand van de bodega's hier in Valle de Uco kan afnemen. De warme, droge dagen stimuleren de suikerproductie van de druif en de koude nacht met een lage luchtvochtigheid betekent dat insecten en schimmels geen probleem zijn.

De bodegas zijn stuk voor stuk prachtig allemaal met hun eigen identiteit. Van uiterst strak en modern tot meer natuurlijke architectuur waardoor het gebouw één lijkt te zijn met de omgeving. Een voorbeeld hiervan is Alpasión.

Ziel en passie voor wijn

Deze lodge is opgericht door een groep vrienden én echte wijnliefhebbers. De naam is een samenvoeging van Alma Pasión, wat ziel en passie betekent in het Spaans. En we hebben een primeur... we gaan de wijn proeven die gemaakt is van de allereerste druiven die uit de wijngaard rond Alpasión zijn geoogst.

Salute! Wij drinken nog een overheerlijk glas wijn, een Grand Malbec uit de Alpasión wijngaard.

Bekijk onze belevenissen in het nieuwe vlog:Ook benieuwd naar deze unieke locatie en wil je de volgende vlogs niet missen? Abonneer je op het YouTube kanaal van Talisman. 
 
En wil je nog meer typisch Talisman bestemmingen zien om bij weg te dromen?
Check het Talisman travel design kanaal op Instagram & Facebook.

Volgende week zijn we in Luyn de Cuyo. Geniet van je dag, volg je dromen en tot volgende week. Adios!
 
Tino & Angela
Dutch Nomad Couple