Geplaatst op
Gelezen: 113

A ustralië is eigenlijk het hele jaar door goed te bereizen. Het beschikt over de meest uiteenlopende landschappen, van gortdroge woestijn tot een tropisch regenwoud en alles wat hier tussen past. Waarom ik vind dat Australië dit jaar op je wenslijst moet staan?

‘Vandaag is vandaag, morgen is morgen.’

Als het in Nederland winter is, is het in Australië zomer. Maar eigenlijk is het altijd wel mooi weer Down Under. Toch is het extra genieten als de regen in Nederland met bakken uit de lucht komt, en men met mutsen, shawls en handschoenen de kou trotseert terwijl jij door zonnig Sydney fietst.

Zoals ik al even aanstipte hierboven, is  Australië een land van contrasten. Het is een bizarre ervaring om van de ruige outback naar de pittoreske wijnhuizen in de Barossa Valley te reizen, of van het afgelegen Bamurru Plains ineens te snorkelen boven het Ningaloo Reef en de volgende dag luxe te dineren in Perth…Hoe je het ook combineert, je hebt altijd een gevarieerde reis! 

Ben je een dierenliefhebber? Dan kan je in Australië je hart ophalen! Koala’s, kangoeroes en heel veel andere bijzondere diersoorten die je nergens anders ter wereld tegenkomt.

De ‘no worries’  mentaliteit van de Ozzies is uniek in de wereld. De ‘vandaag is vandaag, morgen is morgen’ instelling draagt absoluut bij aan een ontspannen vakantie. 

Tot slot noem ik nog even de hagelwitte stranden, het oudste regenwoud ter wereld, de bruisende steden en exclusieve accommodaties… het wordt een reis om nooit te vergeten.