Geplaatst op
Gelezen: 1001

S eabourn biedt (relatief) kleinschalige cruises aan, met minder dan 300 suites aan boord mogen de cruises van Seabourn met recht ‘boutique’ genoemd worden. Naast dit belangrijke gegeven (want bij Talisman houden we absoluut niet van grootschalige cruises) zijn ook de verschillende routes die Seabourn aanbiedt, een reden voor enthousiasme. Bij Seraphine gingen haar handen jeuken toen zij hoorde over de cruise van Vancouver naar Alaska, en dus besloot zij eens een bezoekje te brengen aan IJmuiden. Lees haar verslag hieronder.

De voordelen van een cruise zet ik ook graag voor u op een rijtje, die zijn me na het bezoek aan IJmuiden wel duidelijk geworden!

Bij aankomst werd ik samen met nog een aantal andere reisagenten hartelijk ontvangen door de manager van de Ovation die enthousiast vertelde over dit cruiseschip. De Ovation is één van de nieuwste cruiseschepen van Seabourn (mei 2018) met 300 suites voor in totaal 600 passagiers. Fijn is dat 90% van de suites een eigen veranda heeft. Dat is lekker wakker worden én prachtig de dag afsluiten aan boord! De faciliteiten zijn ongekend. Wat het meest indruk op me heeft gemaakt, is dit: Stel u eens voor dat u op het buitendek zit te dineren, en eerste rang uitzicht heeft op bijvoorbeeld de fjorden van Noorwegen. Onvergetelijk toch?

Aan boord van de Ovation zijn verschillende restaurants. Bij één van deze restaurants wordt het menu samengesteld door top chef Thomas Keller. Leuk detail: Thomas wilde graag een specifieke kaassoort in zijn menu aanbieden, echter de boerderij waar deze kaas gemaakt werd kon de vraag niet aan. Daarop heeft Seabourn besloten zelf de koeien te kopen voor deze boerderij zodat er weer voldoende kaas gemaakt kon worden. 

Wat fijne details zijn dat het service niveau aan boord ongekend hoog is. Voor iedere gast is er een personeelslid aanwezig.

De voordelen van een cruise zet ik ook graag voor u op een rijtje, die zijn me na het bezoek aan IJmuiden wel duidelijk geworden!

- Het is een ontspannen manier van reizen; u komt op verschillende plaatsen zonder dat u met koffers hoeft te slepen en teveel fysieke inspanningen hoeft te leveren
- Aan boord is er voor ieder wat wils; fitness, fenomenale maaltijden, een uitgebreide selectie aan wijnen, entertainment, wellness…
- Maar ook de excursies die worden aangeboden zijn zeer divers.
- Alles is inbegrepen in uw reis, dus u maakt weinig andere kosten tijdens de reis.
- U wordt iedere ochtend op een andere locatie wakker, iedere keer weer een verrassing als u uit uw raam kijkt!
- Zoals ik al vermelde: u heeft werkelijk een eersterangs uitzicht, tijdens het diner, vanuit uw suite aan boord of gewoon genietend van een goed glas wijn…

Van Vancouver naar Alaska, Yes we can!

Seabourn bestaat al 30 jaar en beschikt over vijf cruiseschepen. Tijdens mijn bezoek probeerde ik me voor te stellen welke routes mooi binnen ons Talisman aanbod zouden passen. Gezien mijn specialisme in Canada vond ik de cruise van Vancouver naar Alaska er echt tussenuit springen. Het is een typisch Talisman manier van reizen en de route is prachtig. U cruist door de Inside Passage waarbij u kunt genieten van de indrukwekkende natuur met gletsjers en fjorden. Bijzonder aan het cruisen met Seabourn is dat je op locaties komt waar de grotere cruiseschepen niet kunnen komen. Tijdens de cruise worden er verschillende excursies aangeboden welke begeleid worden door een ervaren expeditie team van wetenschappers en natuurkundigen. U vaart in 11 tot 14 dagen vanuit Vancouver naar Seward, Alaska of andersom. Combineer deze reis vervolgens met een road trip door West Canada en uw natuurreis is compleet!

Routesuggestie: ‘Ultiem Alaska & Inside Passage