Geplaatst op
Gelezen: 512

V anuit Puerto Natales rijden we naar Torres del Paine, het bekende Nationale Park van Chili. De weg er naar toe is adembenemend, zoals we al vaak gezegd hebben de afgelopen weken. En dit is zeker niet overdreven.

De omgeving hier is onbeschrijfelijk: Rust, ruimte, schoonheid…

De paar wegen die zich door dit landschap kronkelen zijn stuk voor stuk prachtig én komen allemaal uit in Torres del Paine. Langzaam maar zeker laat de herfst van zich horen. De iconische torens waar dit nationale park naar vernoemd is zijn alle dagen bedekt met wolken en mist. Ook de kenmerkende ‘cuernos’ ofwel de hoorns van Torres del Pain houden hun machtige aanblik verborgen. 

Natuurlijk wil je dit graag zien, want “bekend van de plaatjes”. Uiteindelijk maakt het niet uit, de omgeving hier is onbeschrijfelijk. Rust, ruimte, schoonheid… gewoon hier zijn is al voldoende, gewoon hier zijn laat je beseffen hoe klein je bent en hoe zeer je daar van kan genieten. 

Deze dagen verblijven we in één van de pareltjes van Chili en zeker van Torres del Paine, Explora Hotel. Naast dat het op een prachtig locatie ligt in het park is de ervaring van dit hotel ongekend. 

Uiteraard is het ontvangst uiterst warm en hartelijk, zijn de kamers volledig in balans met de natuur om je heen en is het ontbijt, de lunch, de borrel en het diner fantastisch. Overal in dit hotel heb je het machtige uitzicht op het Torres del Paine massief. 

Iedere dag zijn er verschillende tours of trips te maken, allemaal inclusief en tot in de puntjes verzorgd door de mensen van Explora. Na een korte informatieve welkomstpresentatie, kunnen we samen met één van de gidsen een tour kiezen die we de volgende dag zullen ondernemen. We kiezen ervoor om een hike te maken van ongeveer 15 kilometer en zullen een hele dag onderweg zijn. 

Een hele dag in de geweldig schone buitenlucht met steeds een ander uitzicht en blik op de vele lagunes en meren. Deze zijn in deze tijd van het jaar geflankeerd door de kleurenpracht van de herfst. Geel, rood, oranje en alle tinten daar tussen.

Er gaat altijd een gids mee, gidsen die al lange tijd in dit gebied wonen en naast informatie over de omgeving en natuur, tips kunnen geven over hike-technieken en hoe je beste met je energie en voeding om kan gaan tijdens een lange en stevige hike. 

Onze hike is fantastisch. Door de regen en laaghangende bewolking ontstaat er een bijzonder beeld. Je loopt door velden, beklimt diverse hellingen en staat stil bij ongekende uitzichten over de meren, riviertjes en valleien die zich onder je uitstrekken. Er zijn acht uur hiken voorbij gevlogen als we aankomen bij de bus van Explora die ons terugbrengt naar het hotel, maar niet voordat we genieten van een drankje, hapje en broodjes met verse zalm. 

Terwijl we opwarmen in de bus terug droom we weg bij het idee om heerlijk uit te rusten in de sauna en daarna vanuit de hottub uit te kijken over het ijskoude bergmeer… 

Hier zijn herinneringen gemaakt voor het leven, dit zijn ervaringen die uniek zijn en zorgen dat je thuis prachtige verhalen kan vertellen.

Dit was onze laatste week in Patagonië, we gaan terug naar Santiago en zullen daar bedenken wat onze volgende bestemming gaat zijn. Maar eerst nog even wegdromen bij de machtige beelden van Torres del Paine, geniet met ons mee van deze video:Wil je nog meer mooie beelden zien van fantastisch mooie landen en gebieden? Check dan het YouTube kanaal van Talisman.

Geniet van je dag, volg je droom en tot volgende week. Adios!

Angela & Tino

Dutch Nomad Couple