Geplaatst op
Gelezen: 587

E r zijn van die momenten dat je op een plek aankomt en er direct een serene rust over je heen valt. We rijden vanuit het levendige Lujan de Cuyo de poort van Entre Cielos binnen en de rust omarmt je direct, het heet je welkom met de warmte zoals dat in Argentinië gaat.

De unieke lodge van Entre Cielos springt vrolijk boven de wijnvelden uit. Een blikvanger en als je de brochure van Talisman hebt ontvangen, een bekend plaatje.

Via de prachtig aangelegde tuin lopen we op ons gemak richting de receptie waar Angela, in verband met Internationale Vrouwendag, een cadeautje krijgt. Het is een gewoonte in Argentinië om tijdens deze dag de vrouwen te feliciteren en bloemen of cadeautjes te geven.

Vanzelfsprekend vinden we onze bagage in de ruime en frisse kamer van Entre Cielos, maar het verkwikkende zwembad, welke we via ons terras direct kunnen bereiken, vraagt om een duik.

Terwijl we een paar baantjes trekken zien we goed waarom deze plek ‘Between Heavens’ is genoemd… Wat een adembenemende ‘view’, de hoge witte pieken van de Andes steken krachtig af tegen de strak blauwe lucht en fris groene wijnranken…

De unieke lodge van Entre Cielos springt vrolijk boven deze wijnvelden uit. Een blikvanger en als je de brochure van Talisman hebt ontvangen, een bekend plaatje.

Hoe zou het zijn om ‘s ochtends wakker te worden, je terras op te lopen en weg te kijken over de druiven die binnenkort geoogst worden en uiteindelijk in een volle Malbec opgaan.

Het eten in Argentinië is voortreffelijk. De ‘beef de lomo’ is ongekend, maar ook de empanadas smaken goed. Soms gevuld met vlees, dan weer met kaas of verse groente.

Een andere verrassende manier om te genieten van de Argentijnse gastronomie vinden we in de vorm van een goed gevulde picknickmand. We zoeken een heerlijke plek in de tuin, leggen het kleed neer op het grasveld en bijna vanzelfsprekend ontkurken we de wijn waar Mendoza bekend om staat.

Tijdens de picknick genieten we van sandwiches en een ‘picada’, een plank gevuld met vlees, kaasjes en worst. Het is volop genieten en terwijl de zon achter de Andes wegzakt strijkt er een prachtig licht over Entre Cielos…


Bekijk onze belevenissen in het nieuwe vlog:En wil je nog meer typisch Talisman bestemmingen zien om bij weg te dromen?
Check het Talisman travel design kanaal op Instagram & Facebook.

Volgende week maken we een roattrip naar Salta, een koloniale stad in het hoge noorden van Argentinië! 

Geniet van je dag, volg je dromen en tot volgende week. Adios!

 
Tino & Angela
Dutch Nomad Couple