Geplaatst op
Gelezen: 866

T alisman Afrika specialist Karin Muntenga vloog voor haar reis door de Westkaap van Zuid-Afrika in de Business Class van Turkish Airlines. ‘Ik kom uitgerust op mijn bestemming aan!’

Een zeer comfortabele vlucht

Op Schiphol lever ik bij de incheckbalie van de maatschappij mijn ruimbagage in. Ik vlieg via Istanbul, waar ik overstap op een ander vliegtuig. Mijn bagage labelt de medewerkster al door naar Kaapstad. Prettig, want zo hoef ik het in Istanbul niet op te halen. Ik loop naar de gate en ben ruim op tijd voor vertrek. Omdat ik Business Class vlieg krijg ik bij het boarden voorrang en al snel zit ik in mijn ruime stoel. De Business Class van Turkish Airlines is ruim en biedt plaats aan 28 personen, de configuratie is 2-2-2. Twee stoelen aan het raam, twee stoelen in het midden en twee stoelen aan het raam.

Zodra ik plaats neem, biedt een van de medewerkers mij een verfrissend drankje, in een glas, aan. Ook neemt zij mijn jas in ontvangst en hangt hem keurig op. De ruime stoel zit prettig en heeft veel beenruimte. Extra fijn omdat ik een nachtvlucht heb. Het beeldscherm is groot en werkt met een afstandsbediening. Slippers liggen klaar voor een comfortabele vlucht.  

De steward loopt rond en deelt het menu, inclusief wijnlijst, voor het diner uit. Ook geef ik alvast op een tweede menukaart aan wat ik voor ontbijt wil eten.  

Na de verplichte veiligheidsinstructies vertrekt het vliegtuig; we zijn onderweg! Al gauw komt de stewardess langs om het diner voor te bereiden. Op mijn uitklaptafel legt ze een tafelkleedje en daarna serveert zij het voorgerecht, bestaande uit humus, dolmade en een warm broodje. Ook is er fruit, kaassoorten en een nagerecht.  

Het hoofdgerecht biedt een keuze uit vegetarisch, vis of vlees. Prettig om van fatsoenlijk servies te eten, en uit glas te drinken! Regelmatig komt de stewardess langs voor een drankje of extra broodje.

Ter afsluiting van de maaltijd neem ik een kopje thee. Heerlijk voldaan kijk ik daarna een film. De grote koptelefoon is prettig en het aanbod qua films divers. Daarnaast kan ik kiezen uit series, muziek en spelletjes.  

Later op de avond vraag ik de stewardess mijn stoel klaar te maken voor de nacht. Zij doet de rugleuning naar achteren, de voetsteun omhoog en legt hierover een soort topper. Daarnaast krijg ik een dikkere deken en een luxe toilettas met fijne inhoud, om mezelf na het slapen op te kunnen frissen. Heerlijk om volledig liggend de nacht in het vliegtuig door te brengen; hierdoor kom ik een stuk meer uitgerust op mijn bestemming aan.

Goed om te weten:

- Turkish Airlines heeft al veel prijzen mogen ontvangen voor haar product- en service kwaliteit zoals Skytrax’ Europe’s Best Airline al zes jaar op rij. 
- Afgelopen december is Lusaka aan het bestemmingsportfolio toegevoegd en vanaf juli 2019 wordt er vanuit Istanbul direct op Bali gevlogen.
- De nieuwe luchthaven van Istanbul is recentelijk (april 2019) geopend en is ’s werelds grootste en meest moderne vliegveld.
- Er zijn dagelijks vijf vluchten van Amsterdam- Istanbul. De overstap in Istanbul duurt hierdoor gemiddeld nooit veel langer dan twee uur.
- Turkish Airlines kent een bovengemiddeld ruime seat pitch tussen 78-81cm afhankelijk van het type toestel. Mocht u toch een ruimere zitplaats willen? Dan kunt u bijvoorbeeld de nooduitgangen boeken.
- Ook is er Wi-Fi aanwezig aan boord welke kosteloos is in de Business Class. In de Economy Class kunt u tegen $15 tijdens uw gehele reis onbeperkt gebruik maken van internet.
- Voor Business Class passagiers heeft u in Istanbul toegang tot ‘s werelds beste Business Class lounge. Deze is groter dan sommige luchthavens in de wereld. U kunt hier slapen in de suites, douchen, genieten van een massage in uw stoel, film kijken in de bioscoop met popcorn, proeven van verschillende wereldkeukens bij de live cooking stations of virtueel golfen!