Geplaatst op
Gelezen: 466

H et betrokken team van Elephant Hills is de trotse winnaar van de Thailand Green Excellence Award 2016. Deze prijs is met recht een waardevolle erkenning richting het resort voor hun inzet, zorg en ambassadeurschap ten aanzien van haar duurzame beleid voor toerisme en dierenwelzijn.

De succesvolle formule biedt een interactieve ontmoeting met mens en dier waarbij de focus te allen tijde op het welzijn van het dier gericht is.

De award geeft blijk van waardering voor de toewijding van Elephant Hills aan het behoud van culturele waarden waarbij het welzijn van de dieren de belangrijkste factor is. Elephant Hills ziet zijn taken hierin nog ruimer en wil graag een voortrekkersrol vervullen en moedigt anderen partijen in het toerisme aan om ook een grote bijdrage te leveren aan de bescherming van olifanten. Het liefste ziet het team dat hun aanpak wereldwijd wordt uitgerold en er voor alle olifanten en toeristen een waardevolle en vreedzame interactie ontstaat.

De succesvolle formule biedt een interactieve ontmoeting met mens en dier waarbij de focus te allen tijde op het welzijn van het dier gericht is. Een olifant bewonderen die een weldadig modderbad neemt of zich schoonspoelt in een rivier is een positieve ervaring en een beleving waar mens én dier het naar de zin heeft.

Het Elephant Hills Conservation Project is uniek en de Talisman specialisten van Thailand hebben deze locatie verweven in een geweldige drie daagse tour. Het mooie natuurgebied van Khao Sok National Park ligt ongeveer een uur rijden van de plaats Phuket en maakt deel uit van het grootste tropische regenwoud van Thailand.Talisman vindt het belangrijk dat er aandacht is voor het welzijn van dieren over de hele wereld. Ook de illegale stroperij in Afrikaanse landen heeft onze aandacht en wij steunen actief verschillende projecten die hier tegen een duidelijke vuist maken. ‘Rhino’s without Borders’ is daar een belangrijke schakel in. Dit initiatief, van twee inbound reisorganisaties, is zeer succesvol en maakt het mogelijk dat ongeveer honderd neushoorns vanuit Zuid-Afrika naar een veilige locatie in Botswana worden verplaatst.

Reizigers van Talisman dragen bij aan dit verhuisinitiatief. Bij een boeking voor een van de lodges van Great Plains of &Beyond doneert Talisman een bedrag en ondersteunt daarmee dit duurzame project.