Geplaatst op
Gelezen: 578

L angzaam openen de bloemen zich in het grote veld. Een kikker maakt zich uit de voeten en springt zenuwachtig heen en weer. Het gras komt tot leven en de verse sprieten werken zich een weg door haar dorre voorouders. Een nieuw seizoen en overal nieuw leven. Welkom in het groene seizoen, the African summer en de periode dat de regen de Afrikaanse vlaktes nieuw leven inblaast.

Summergreen is the way to go!

Regen lijkt een spelbreker te zijn als het gaat om de ultieme safari beleving. Maar niets is minder waar! Er zijn behoorlijk wat voordelen te noemen om buiten ‘het hoogseizoen’ om de schitterende lodges en gastvrije bestemmingen in het zuidelijke deel van Afrika te bezoeken en op safari te gaan. Om maar direct een Nederlands voordeeltje te noemen; het is stukken goedkoper. De vraag naar accommodaties is vele malen minder en met de regen vallen ook de prijzen substantieel naar omlaag. Er zijn interessante aanbiedingen waarbij verblijfscombinaties vaak heel aantrekkelijk geprijsd zijn.

Rivieren vullen zich met water en jong wild huppelt langs de oevers. Jonge springbokken en impala’s verkennen de velden met hun moeders nabij. Dit jonge spul is direct weer een prooi voor het grote wild waardoor menig jachtspel zich op korte afstand afspeelt. Ook vogels zijn weer in grote getale in de buurt, maken hun nesten en leren de nieuwelingen voorzichtig de eerste vliegkunstjes. Sierlijke flamingo’s kleuren hele meren pastelroze en in sommige parken zijn na wat regen pas weer boottochten mogelijk. Ongemerkt passeren zo alweer vier pluspunten de revue om juist in dit seizoen op safari te gaan.

Maar er is meer. In de droge winter kan het flink fris zijn bij de ochtend game drive en is het noodzakelijk om toch wel wat warme kleding mee te nemen. Uiteraard zijn ook de zomerse dagen langer dat meer flexibiliteit geeft bij het plannen van de drives door de bush. Zonsondergangen zijn even zo prachtig of wellicht zelfs mooier want ze duren net wat langer. Gek eigenlijk dat de winter en het droge seizoen zo populair blijft. Summergreen is the way to go!

Waar slaap je het beste in het groene seizoen?

Vier Typisch Talisman accommodaties die bij een bezoek aan Botswana en Zambia in het groene seizoen niet mogen ontbreken volgens bestemmingsspecialist Natasja van Amerongen:

Kings Pool Camp

'Hier beleef je het wild op alle mogelijke manieren; tijdens gamedrives en wandelsafari's, vanaf het water en zelfs van onder de grond. Hoe bijzonder is het om enorme olifantenvoeten op slechts een paar meter afstand voorbij te zien schuifelen!'

Kalahari Plains Camp

'Echt een zeldzame combinatie, safaris en de cultuur van de Bosjesmannen.'

Nkwali Camp

'Nkwali Camp biedt een hele bijzondere safaribeleving. Door de kleinschaligheid en het grote aantal gidsen is de benadering hier heel persoonlijk en zijn de programma's ontzettend flexibel.'

Chiawa Camp

'Geniet in Chiawa Camp van een ontspannen sfeer, prachtige uitzichten op de Zambezi en een breed scala aan safari activiteiten'