Geplaatst op
Gelezen: 619

T oen ik zo’n acht jaar geleden voor het eerst naar Australië vertrok had ik geen idee wat ik kon verwachten. Er woonde aardig wat familie van me, maar die zag en sprak ik nauwelijks. Ik kende de beroemde plaatjes van Ayers Rock, het Great Barrier Reef en het Opera House in Sydney. En ik wist – na stage te hebben gelopen in Zuid-Afrika – dat het niet zo gemakkelijk is om van A naar B te reizen. De landoppervlakte is nogal wat groter dan wij hier in Nederland gewend zijn. Ik hoorde over de backpack avonturen van vrienden en heb me altijd afgevraagd; hoe kom je nu tot de essentie van zo’n grote bestemming?

Luxury Lodges of Australia is inmiddels een begrip in de exclusieve reiswereld

Precies het jaar dat ik richting Down Under vertrok, besloten een aantal van de top-accommodaties in het land de handen ineen te slaan om zo een luxe alliantie te vormen. Een manier om samen op te trekken in marketing en promotie. En zo geschiedde het dat ik op één van de eerste zogenaamde luxury famtrips belandde en zo kennis maakte met het exclusieve Australië. Een aantal jaren later vertrok ik opnieuw naar Australië, voor een iets langere tijd. Ik reisde het land door en kwam tot de conclusie dat het een gouden idee is geweest van deze pioniers, om een portfolio te creëren met als visie om Australië op een unieke, elegante, zorgeloze manier weg te zetten, waarbij de focus steeds ligt op bijzondere belevingen. Want er is zoveel te zien, te doen en te beleven. Dan is het maar wát fijn dat er handvaten gegeven worden om deze bestemming op een zo uniek mogelijke manier te ontdekken. 

Luxury Lodges of Australia

Luxury Lodges of Australia is inmiddels een begrip in de exclusieve reiswereld. Onze Australië specialisten verwerken graag en zoveel mogelijk de lodges uit deze portfolio in de reizen die ze samenstellen. Simpelweg omdat kwaliteit en beleving gegarandeerd is wanneer je hier verblijft.De hoogtepunten uit mijn reizen zet ik hieronder voor je op een rijtje. Dit zijn niet álle Luxury Lodges – helaas heb ik ze niet allemaal mogen beleven – maar wel een aantal van de meest bijzondere.

Bamurru Plains

Een out of Africa beleving in het noorden van Australië. Het is een aardig eindje reizen maar het meest verre puntje in het Northern Territory maar ben je eenmaal gearriveerd dan wacht je een stoere en onvergetelijke wildlife beleving. Vanuit je comfortabele tent zie je ’s morgens de buffels naar het water trekken; de belofte van wat de dag je gaat brengen is gemaakt. Er is ook een sterke connectie met de oorspronkelijke bewoners van Australië: de Aboriginals. Zij leven nog steeds in dit gebied en omdat er maar klein gezelschap aan gasten in Bamurru kunnen verblijven maak je altijd op een indringende manier kennis met deze bijzondere personen en hun leven. 

Capella Lodge

Nou, dit was toch wel het hoogtepunt van al mijn reizen door Australië hoor! Een kort vluchtje vanuit Sydney brengt je naar dit schateiland. Er woont een handjevol mensen en die zie je dan ook continu voorbij komen. De ene keer als postbode, vervolgens als agent. Het eiland is zo mooi, het is bijna niet te bevatten. Het is dus niet verbazingwekkend dat het op de Unesco lijst van Werelderfgoederen staat. Verblijven in de Capella Lodge zorgt ervoor dat je de schoonheid van het eiland in al haar facetten kunt verkennen. Duik of snorkel in de heldere wateren, klim naar het topje van de hoogste berg en fiets op eigen tempo over het eiland. Geweldig gewoon.

Saffire

Op het ruige Tasmanië ligt een absoluut kunstwerk: Saffire. Wij arriveerden (as you do) per helikopter en dat maakte het nog spectaculairder. Want zie je Saffire vanuit de lucht, dan krijg je pas echt een goede indruk van de geweldige ligging van deze luxe lodge. Overdag trek je er op uit. Oesters vissen in het water, een hike naar de beroemde ‘wineglass bay’ of met een boot over het water en het rijke vogelleven bewonderen. ’s Avonds geniet je van de allerbeste maaltijden om vervolgens in de fenomenale suite in slaap te vallen. 

Sal Salis

Een luxe tentenkamp aan het grootste kustrif van Australië, het Ningaloo Reef. Je loopt zo van het strand het water in en zwemt in een mum van tijd tussen de bontgekleurde vissen. En in de middag trek je het Cape Range National Park in, waar de kangoeroes nieuwsgierige toeschouwers zijn wanneer je van je sundowner geniet. In het juiste seizoen is dit de beste plek tussen de walvishaaien te zwemmen. Maar ook buiten dit seizoen is het een onvergetelijke beleving, een verblijf in Sal Salis

Wolgan Valley

Dit is eigenlijk de beste manier om een reis door Australië mee te beginnen. Net buiten Sydney,  in de Blue Mountains, ligt een superluxe ranch. Hier kan je rustig je jetlag ‘uitzitten’ terwijl je de frisse buitenlucht inademt. De bedden….zulke enorme matrassen had ik nog nooit gezien! Hemels gewoon. Een paar dagen genieten van het buitenleven geeft je voldoende energie om je vervolgens helemaal over te kunnen geven aan het stadsleven van Sydney! 

Qualia

Zodra we hier binnenliepen werden we overweldigd door het uitzicht. Blauw, blauwer, blauwst; ik kon niet wachten om een duik te nemen in het water! Ons paviljoen was prachtig maar hier ben je toch het meeste gewoon buiten want zo’n uitzicht heb je niet iedere dag! Leuk detail was onze eigen golfbuggy, waar we mee het eiland over konden. Er mogen hier geen auto’s rijden dus alle bewoners rijden in hun eigen golfkarretje het eiland rond. Ons hoogtepunt? Heel vroeg opstaan om vervolgens een flinke hike te maken naar de top van de hoogste berg. Een schitterend uitzicht op de zonsopkomst over de Whitsunday eilanden!!