Geplaatst op
Gelezen: 933

V erscholen achter de Andes, en met meer dan 17 uur vliegen is Santiago de Chile niet een stad waar je even een citytrip naar toe maakt. De stad staat niet bekend voor wereldberoemde musea of architectuur. Maar Santiago de Chile heeft iets… De mensen zijn zo vriendelijk en open, ze houden van het leven. In de parken liggen iedere dag mensen te genieten van de zon.

We ontdekken de hidden gems van deze wereldstad

Natuurlijk zijn er bekende highlights te vinden, maar vandaag nemen we je voornamelijk mee naar leuke onbekende plekjes van deze verstopte wereldstad. Eten we een ijsje bij één van de beste ijssalons van de wereld, drinken we een biertje op één van de vele levendige terrassen en vinden we een uniek restaurant net buiten het oude centrum van Santiago. Ga je mee?

Bekijk hier onze nieuwste video:Enkele bekende plekken van deze levendige stad zijn plaza de Armas, het presidentieel paleis, Palacio de la Moneda en de Mercado Central maar net buiten het oude centrum vind je de echte hotspots…

Barrio Lastarria is een creative buurt waar je veel muurschilderingen ziet, kunsthandelaren, boutique winkels, musea, restaurants en cocktail bars.

Van Barrio Lastarria loop je Parque Forestal in. Een mooi langgestrekt park waar je heerlijk kunt wandelen of op een bankje kunt zitten en genieten van de vele mensen die langslopen of ook heerlijk de tijd nemen om de dag voorbij te laten gaan.

Voor een heerlijke cappuccino, latte macchiato, chocolade broodje, baquette of ander heerlijk gebak raden we Panaderia Gabilondo zeker aan. Het ligt in de hippe wijk Belles Artes. We genieten hier iedere dag van een lekker ontbijt.

Ze zeggen dat Emporio la Rosa in de top 25 van beste ijs van de wereld staat. We hebben het geproefd en het smaakte inderdaad erg goed, zo romig! We gaan er deze week nog een keer terug. Deze ijssalon bevindt zich ook in de mooie wijk Barrio Lastarria.

Dit waren enkele hidden gems in Santiago. Volgende week gaan we op zoek naar de tegenstellingen die je in deze stad vindt, onder andere het verschil tussen het oude en nieuwe centrum. 

Geniet van je dag, volg je dromen en tot volgende week. Adios!


Tino & Angela
Dutch Nomad Couple