Geplaatst op
Gelezen: 354

O m na vier dagen in New York, ‘upstate’ te mogen reizen, vinden wij echt een feest. We laten de keuzestress achter ons en Annegiene stuurt de auto vakkundig het drukke Manhattan uit, de Hudson River volgend. Al gauw is er van de drukte van de stad niets meer te zien. Wolkenkrabbers en industrie maakt plaats voor bossen, valleien en een lange highway.

Er wordt gezegd dat de Hudson Valley dé plek is waar de New Yorkers hun rust vinden.

Er wordt gezegd dat de Hudson Valley dé plek is waar de New Yorkers hun rust vinden. Veel inwoners van de Big Apple hebben hier een tweede huis en spenderen ieder weekend in de sereniteit van de bossen. Het is dan ook maar een klein ritje, zélfs voor Nederlandse begrippen. Wij hebben ervoor gekozen om de eerste nacht door te brengen in een plaatsje genaamd Beacon. Een populaire weekendbestemming met een ‘main street’ waar veel beroemde chefs uit New York hun ‘farm to table’ restaurant hebben geopend, en waar kunstliefhebbers hun hart kunnen ophalen in het beroemde Día museum.

Na een prachtige rit en aankomst over de imposante brug over de Hudson parkeren we de auto recht voor de deur van de Inn & Spa at Beacon. Een hartelijk welkom, en we installeren ons in onze suite. Niet zo modern en vernuftig als de grote ketens in New York maar zeker een fijn verblijf! Honger hebben we inmiddels, na de rit, en dus gaan we op zoek naar een restaurant. Dat blijkt niet moeilijk te zijn, de Main Street herbergt talloze toprestaurants. We besluiten in de tuin van Homespun Foods te zitten en te genieten van een biologische salade en een glas wijn. Om vervolgens de vele kleine boetiekjes in te duiken en een bezoek te brengen aan Día. Vanavond hebben we gereserveerd bij The Kitchen Sink, het restaurant van chef Brian Arnoff. We snappen de vele awards die het heeft gewonnen zodra we aan ons voorgerecht beginnen. En na het toetje besluiten we: dit was het beste diner van de hele reis!

We rijden de volgende dag door, naar de staat Connecticut. Hier ligt The Winvian Farm, nog zo’n verborgen parel waar de New Yorkse elite graag het weekend of de vakantie doorbrengt. Een gigantisch Relais & Chateaux estate, genesteld in de heuvels van Litchfield. Een paradijs voor hikers, fietsers en liefhebbers van het buitenleven. De ontvangst kan niet beter; met een glaasje bubbels in de zon. We besluiten eerst te lunchen bij het zwembad (eenvoudig maar lekker) en vervolgens naar ons ‘huisje’ te gaan. Bij The Winvian is ieder verblijf uniek, er zijn verschillende cottages met verschillende thema’s. We verblijven in Secret Society en komen al snel tot de conclusie: het verblijf is gedateerd, voor de luxe van de cottages hoef je hier niet te komen. Waarvoor dan wel? Voor de overvloed aan natuur en overdaad aan natuurlijke, lokale ingrediënten die in iedere maaltijd op tafel worden getoverd. We dineren uiteraard die avond in het restaurant van The Winvian en kunnen niet anders zeggen; absoluut perfect.

Met een leeg hoofd, leeg van keuzestress en prikkels, rijden we vervolgens naar het vliegveld. Onze reis is helaas tot een einde gekomen. De conclusie over ons uitstapje upstate: erg prettig wanneer je nog een paar dagen de drukte van de stad wilt ontvluchten en even bij wilt komen in een overweldigende natuur die haast al Canadees aandoet. Verwacht geen superluxe accommodaties, die zijn er (helaas nog) niet. Maar wel veel rust, ruimte en frisse lucht; wij vonden het een fenomenaal einde van onze Amerika trip.