Geplaatst op
Gelezen: 192

W e zijn alweer halverwege onze inspectiereis door de Malediven! De afgelopen dagen hebben we gezellig samen gereisd, maar voor de komende dagen splitten we op om afzonderlijk van elkaar een aantal (nieuwe) resorts te bezoeken. Zo kunnen we mooi onze kennis spreiden en nóg meer zien.

Voor duikers en snorkelaars is dit 'the place to be'

In COMO Maalifushi nemen Ingrid en ik afscheid van elkaar. Ingrid mag tot in de middag nog even van deze prachtige plek genieten, zelf stap ik om 09:00 uur in het watervliegtuig om terug te vliegen naar Malé. Het is de bedoeling dat ik snel doorvlieg naar mijn volgende halte, Constance Moofushi, maar helaas moet ik zes uur wachten tot mijn slechts twintig minuten durende vlucht naar het resort vertrekt. Dat is even een tegenvaller…

Uiteindelijk arriveer ik rond 17:00 uur bij Moofushi en heb ik gelukkig nog wat tijd om hier de sfeer te ervaren. Moofushi ligt op een prachtig eiland. Wat me gelijk opvalt, zijn de ‘voor Malediven begrippen’ brede stranden en veel groen. Moofushi is binnen het aanbod van Talisman het enige resort met een all inclusive formule, iets waar we ons normaal gesproken niet snel aan wagen, maar het concept is hier op uitstekend niveau! Het resort is in zijn geheel wat minder exclusief dan de meeste andere Talisman resorts op de Malediven, maar verdient absoluut een plaats in ons aanbod. De prijs-kwaliteitverhouding is geweldig, het eiland voelt echt als een paradijsje, de sfeer is heerlijk ‘laid back’ en voor duikers en snorkelaars is dit ‘the place to be’.

Na een heerlijk diner met de voeten in het zand kijk ik vanaf mijn terras in mijn Water Villa nog een half uurtje naar de sterrenhemel, want die is hier adembenemend mooi! Morgen staat er een bezoek aan een voor Talisman nieuw resort op het programma: Amilla Resort in het Baa Atol. Ik ben benieuwd wat we hier te wachten staat; ik kijk er in ieder geval al erg naar uit om weer een nieuw paradijs te ontdekken.