Geplaatst op
Gelezen: 741

N og twee nachtjes slapen en dan is het zover, mijn eerste studiereis voor Talisman. En ik val meteen met mijn neus in de boter, ik mag namelijk een bezoek gaan brengen aan de Malediven in combinatie met Abu Dhabi. “Wanneer je de accommodaties op de Malediven hebt gezien, ben je voor de rest van je leven verpest”, wordt er op de werkvloer al geroepen. Dit voorspelt veel goeds.

Het kan niet anders, dan dat dit een reis wordt om nooit te vergeten!

Hoe meer ik mij in deze bestemming verdiep, hoe meer de zenuwen door mijn lichaam gieren en hoe hoger mijn verwachtingen worden.

Wel ben ik er achter gekomen dat augustus niet de meest ideale periode is om naar de Malediven en Abu Dhabi te reizen. Van april tot november is het op de Malediven regenseizoen en komt de regen met korte, hevige buien uit de lucht gevallen. Wanneer ik naar de weersvoorspellingen kijk, zie ik af en toe donkere wolkjes met regen en onweer op mijn tabletscherm. Een goede periode voor een inspectiereis, dat wel. Resorts hebben de tijd en ruimte om in het laagseizoen verschillende kamertypes te laten zien. En dat is uiteraard de reden dat ik er ben!

Toch zal het niet koud worden met temperaturen rond de 30 graden. Ook de reisperiode voor Abu Dhabi is in augustus niet het meest gunstig om te reizen. Maar in tegenstelling tot de Malediven, zie ik daar juist geen enkel wolkje aan de lucht. De voorspellingen geven temperaturen aan van 40 tot 46 graden. Echte woestijn temperaturen.

Ik fleur helemaal op wanneer ik de accommodaties bekijk waar ik de komende nachten ga verblijven. Het kan niet anders, dan dat dit een reis wordt om nooit te vergeten!

De planning voor de komende dagen

Donderdag 25 augustus
Vandaag vlieg ik vanaf Amsterdam, met een tussenlanding op Abu Dhabi, naar Malé op de Malediven. Ik vlieg met Etihad, een luchtvaartmaatschappij die bij mij al vertrouwd is. Ik heb een lange reis voor de boeg. Inclusief tussenlanding, zal ik zo’n 14 uur onderweg zijn naar Malé.

Vrijdag 26 augustus
Vanaf Malé heb ik een binnenlandse vlucht naar de Gaafu Dhaalu Atol in het zuiden van de Malediven, vanwaar ik met een speedboot naar mijn eerste accommodatie vertrek. Ik verwacht in de namiddag aan te komen bij het Ayada Resort, een accommodatie die nog nieuws is voor Talisman.

Zaterdag 27 augustus
Aan het einde van de ochtend vertrek ik per speedboot naar Park Hyatt Hadahaa. Park Hyatt ligt in de Gaafu Alifu Atol en is voor mij gemakkelijk te combineren met het Ayada Resort.

Zondag 28 augustus
Vanaf Park Hyatt vlieg ik aan het einde van de ochtend terug naar Malé, vanwaar ik een binnenlandse vlucht neem naar de Dhaalu Atol. Vannacht slaap ik in PER AQUUM Niyama, ook een nieuwe accommodatie voor Talisman.

Maandag 29 augustus
Vanmorgen vlieg ik weer terug naar Malé, vanwaar ik per watervliegtuigje naar Anantara Kihavah vertrek. Anantara Kihavah is gelegen in de Baa Atol, ten noordwesten van Malé.

Dinsdag 30 augustus
Later in de ochtend vertrek ik per watervliegtuig weer terug naar Malé. Vanaf hier ga ik per watervliegtuig verder naar het W-retreat resort, gelegen in de Alifu Alifu Atol. Ook deze accommodatie is nieuw voor Talisman.

Woensdag 31 augustus
Vandaag ga ik twee accommodaties bezoeken. Ik vertrek aan het einde van de ochtend per watervliegtuig naar Malé. Vanaf hier ga ik per speedboot een dag inspectie doen bij One & Only Reethi Rah. Reethi Rah is gelegen in de North Kaafu Atol.

Hierna ga ik per speedboot verder naar PER AQUUM Huvafen Fushi, welke ook in de North Kaafu Atol is gelegen. Hier breng ik de nacht door. Vanavond ga ik vroeg naar bed, want morgen heb ik een druk programma voor de boeg.

Donderdag 1 september
Na het ontbijt vertrek ik per speedboot naar Malé. Vanaf hier ga ik Anantara Dhigu, Anantara Veli en Anantara Naladhu inspecteren. Deze drie accommodaties van Anantara zijn naast elkaar gelegen in de South Kaafu Atol. Vanaf het ene resort, is het andere resort al zichtbaar.

Aan het einde van de dag vertrek ik terug naar Malé, waar ik het vliegtuig in stap naar mijn volgende bestemming. Ik verwacht rond middernacht aan te komen op de luchthaven van Abu Dhabi. Hier staat mijn transfer klaar en vertrek ik naar het Park Hyatt Saadiyat Island voor een goede nachtrust.

Vrijdag 2 september
Vanmorgen zal ik het Park Hyatt Saadiyat Island bij daglicht bekijken. Hierna ga ik meer zien van deze geweldige stad tijdens een citytour.

Na de lunch zal ik een bezoek brengen aan het Jumeirah at Etihad Towers hotel en het St. Regis Saadiyat Island resort. In de namiddag vertrek ik naar het Shangri La Qaryat al Beri hotel, waar ik deze nacht zal verblijven.

Zaterdag 3 september
Vanmorgen vertrek ik al heel vroeg terug naar de luchthaven voor mijn vlucht naar Amsterdam. Ik verwacht rond 15:00 uur aan te komen op Schiphol. Hierna heb ik nog een deel van het weekend over om bij te komen en na te genieten van de vele indrukken die ik tijdens mijn studiereis heb opgedaan.